Predsjednica Kosova stiže u posjetu Zoranu Milanoviću: Zajedno će pratiti 309. Sinjsku alku

7
Radiosarajevo.ba
Predsjednica Kosova stiže u posjetu Zoranu Milanoviću: Zajedno će pratiti 309. Sinjsku alku

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović pratit će 309. Sinjsku alku u nedjelju, 4. augusta, zajedno s predsjednicom Kosova Vjosom Osmani koja dolazi u Sinj na Milanovićev poziv, saopštio je ured predsjednika.

"Predsjednica Kosova Vjosa Osmani dolazi na Sinjsku alku na poziv predsjednika Milanovića koji je, kao i prethodnih godina, i pokrovitelj Sinjske alke. Njen dolazak u Sinj dogovoren je ranije i s vodstvom Viteškog alkarskog društva koje zadnjih godina nastoji internacionalizirati tu tradicionalnu vitešku sinjsku manifestaciju te je promovisati i van granica Hrvatske", navodi se u saopćenju.

Milanović kao pokrovitelj Sinjske alke podržava to nastojanje Viteškog alkarskog društva pa je prošle godine pozvao tadašnju predsjednicu Mađarske Katlin Novák na Sinjsku alku, dok je godinu dana ranije gost bio ondašnji slovenski predsjednik Borut Pahor, prvi inostrani državnik na Sinjskoj alci, dodaje se u saopćenju.

Oštre reakcije na intervju Željane Zovko: Dodikovski narativ hrvatske europarlamentarke

"Tokom boravka u Sinju, predsjednik Milanović i predsjednica Osmani obići će izložbe 'Vanja Radauš i Stipe Sikirica-dijalog učitelja i učenika' uz stručno vodstvo kustosice izložbe Ane Žanko i direktorice Galerije Sikirica Dragane Modrić. Tom će prilikom obići i Muzej sinjske alke uz stručno vodstvo voditelja i kustosa Borisa Filipovića Grčića", saopštio je ured predsjednika.

S Osmani na Sinjsku alku dolazi njen suprug Prindon Sadriu, dok će uz predsjednika Milanovića na Sinjskoj alci biti njegova supruga Sanja Musić Milanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak