Zoran Milanović nakon šokantne odluke razgovarao s predsjednikom Crne Gore

6
Radiosarajevo.ba
Zoran Milanović nakon šokantne odluke razgovarao s predsjednikom Crne Gore
Foto: X.com / Jakov Milatović i Zoran Milanović

Obostrana dužnost je da se sa pijetetom sjećamo svih žrtava genocida u Jasenovcu, a ne da politički trgujemo i žrtvama i zločinom, poručeno je u razgovoru predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića s hrvatskim kolegom Zoranom Milanovićem, prenosi crnogorski dnevnik Pobjeda.

Naime, Milatović je na mreži X (nekadašnji Twitter), objavio kako je razgovarao sa Milanovićem nakon što je u petak uvečer, 28. juna, u parlamentu usvojena Rezolucija o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzenu.

"Složili smo se da je naša obostrana dužnost da se sa pijetetom sjećamo svih žrtava genocida u Jasenovcu; a ne da politički trgujemo i žrtvama i zločinom, koji niko ne poriče i čije se godišnjice već desetljećima službeno obilježavaju", naglasio je Milatović.

Hrvatski mediji: 'Crna Gora u 24 sata već dobila dva europska šamara'

Hrvatski mediji: 'Crna Gora u 24 sata već dobila dva europska šamara'

Milatović je istakao da su na vanjskopolitičkom planu prioritet Crne Gore dobrosusjedski odnosi i EU integracije.

"Republika Hrvatska je naš prvi EU susjed, zato posebnu pažnju moramo posvetiti očuvanju dobrih međusobnih odnosa", poručio je Milatović na mreži X.

Podsjetimo, Skupština Crne Gore je sinoć glasovima 41 zastupnika iz parlamentarne većine podržala inicijativu prosrpske struje u Crnoj Gori, dok je zastupnika Ilir Čapuni iz Albanske alijanse glasao protiv.

Poslanici Albanskog foruma Artan Čobi i Nikola Camaj bojkotovali su jučerašnju sjednicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije