Potraga za hrvatskim kapetanom: Uočena splav na Atlantiku, brodovi promijenili smjer

Radiosarajevo.ba
Potraga za hrvatskim kapetanom: Uočena splav na Atlantiku, brodovi promijenili smjer

Za hrvatskim kapetanom Dinom Miškićem nastavljena je velika potraga.

Kako javčljaju hrvatski mediji, postoje pouzdane informacije da je uočeno nešto na području havarije broda Bourbon Rhode i da su brodovi upućeni prema toj lokaciji.

Potraga za nestalim hrvatskim kapetanom na Atlantiku: Uočene signalne rakete

Kompanija Bourbon potvrdila je Marijani Miškić, supruzi nestalog hrvatskog kapetana Dina da su signalne rakete uočene u noći s nedjelje na ponedjeljak na području potrage za nestalih sedam članova posade potonulog Bourbon Rhodea, piše Slobodna Dalmacija. "Čekamo informaciju i molimo Boga da će ih naći.

"Direktorica European Maritime Safety Agency Maja Markovčić Kostelac potvrdila je da su satelitski snimci analizirani i potvrdili su da postoje tragovi i da postoji nešto u tom sektoru koji je nešto sjevernije od pozicije gdje se vrši pretraga", pojasnio je Vladimir Svalina, pomoćnik glavnog sekretarasindikata pomoraca za N1.

"Brodovi su usmjereni tamo i postoji visoka vjerojatnost da je tamo nešto zbilja uočeno, ne možemo potvrditi što je točno, ne možemo spekulirati, možemo se naravno nadati da je to upravo splav s preživjelim članovima posade", rekao nam je u poslijepodnevnim satima u srijedu.

U 18 sati predsjednik udruženja kapetana Hrvatske Branko Skorić bio je gost Dnevnika u ime Sindikata pomoraca.

"Ja sam dobio informaciju od Sindikata pomoraca da se na udaljenosti od otprilike 65 nautičkih milja od mjesta potonuća nalazi neidetificirani objekt i da svi brodovi idu u tom smjeru. To vam je otprilike kao udaljenost od Šibenika do Paga", rekao je Skorić.

Podsjetimo, Tegljač Bourbon Rhode potonuo je 26. septembra u Atlantiku, 2000 kilometara od francuskog otoka Martiniquea.

Dosadašnja potraga, reducirana u petak nakon sedam dana traganja, rezultirala je pronalaskom trojice preživjelih i tijela četvorice poginulih pomoraca.

Na brodu ih je bilo ukupno 14, uključujući kapetana Dinu Miškića koji nije pronađen.

Uz Miškića, na brodu su bili ukrajinski te po jedan ruski, južnoafrički i filipinski član posade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak