Porodica Fehratović se kući vraćala sa godišnjeg odmora. 'Autotrkač' Dženan Korać im oduzeo živote

1
Radiosarajevo.ba
Porodica Fehratović se kući vraćala sa godišnjeg odmora. 'Autotrkač' Dženan Korać im oduzeo živote

Na putu između Sjenice i Prijepolja u petak, 9. augusta, došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj su tragično stradali Hasredin Fehratović (42) i njegova najmlađa kćerka, dok se majka i starija kćerka bore za život.

Porodica Fehratović, koja se vraćala s odmora, postala je žrtva nasilničke vožnje mladog Dženana Koraća iz Sjenice, koji je upravljao automobilom marke Mercedes.

I Dženan Korać je također podlegao povredama nakon nesreće. Njegovo stanje je bilo kritično od trenutka sudara, a uprkos naporima ljekara, nije preživio.

Konaković: Sarajevo ruši sve turističke rekorde. Sjećate li se koalicije Petak 13 i kupovine kioska?

Prema prvim izvještajima, Korać je vozeći neprilagođenom brzinom pokušao da pretekne kolonu vozila, pri čemu je izgubio kontrolu nad autom i direktno udario u Audi u kojem se nalazila porodica Fehratović.

Sudar je bio toliko silovit da su dijelovi automobila bili razbacani po putu, ostavljajući stravičan prizor na mjestu nesreće.

Prijatelji i sugrađani u Novom Pazaru su u šoku i nevjerici. Gubitak Hasredina i njegove kćerke teško je pogodio sve koji su ih poznavali.

U teškoj nesreći stradali Hasredin Fehratović (41), njegova maloljetna kćerka i Dženan Korać

"Radiš, mučiš se i stvaraš porodicu. Odeš na odmor da malo predahneš, a onda se desi ovakva tragedija. Neko je sebi dao pravo da vozi opasno i na kraju je uskratio tri života,“ kaže jedan od sugrađana u emotivnoj objavi na društvenim mrežama, piše portal Sandzakdanas.

Građani su sve glasniji u svojim kritikama nasilničke vožnje, koja, kako kažu, postaje sve češća pojava na putevima ovog kraja.

“Najviše boli kada stradaju nevini, pogotovo kada dijete izgubi život. Neka im Allah podari lijep Džennet, a porodici Fehratović sabura da prebrodi ovu tešku bol”, napisano je u jednoj od mnogobrojnih objava podrške porodici.

Jedan od ogorčenih građana Sjenice komentarisao je:

“Ovo više nije samo pitanje individualne odgovornosti, ovo je postalo društveni problem. Bahata vožnja se sve češće pretvara u tragedije koje ostavljaju porodice zavijene u crno. Gledamo kako mladi ljudi, vozeći bez obzira na druge, uništavaju živote nedužnih. Ovo se mora zaustaviti! Gdje su kazne, gdje su kontrole? Moramo svi zajedno stati na kraj ovakvom ponašanju na našim putevima.“

Građanin iz Novog Pazara dodao je:

“Svaki put kad čujem za ovakve nesreće, pitam se koliko još života mora biti izgubljeno da bi se nešto promijenilo. Bahati vozači misle da su nedodirljivi, a u stvarnosti su opasnost za sve nas. Ovo više nije pitanje samo saobraćajnih propisa, ovo je pitanje ljudske svijesti i odgovornosti. Ako ne budemo stroži prema nasilničkoj vožnji, samo je pitanje vremena kada će opet nevini stradati”.

Ovo je vozač Mercedesa koji je udario u automobil u kojem je bila porodica iz Novog Pazara

Ovi komentari reflektuju sve veći bijes i frustraciju među građanima Sandžaka, koji su svjesni da nasilnička vožnja ne pogađa samo pojedince, već cijele zajednice.

Pozivi na strože zakone i dosljedniju primjenu kazni postaju sve glasniji, jer je očigledno da trenutna situacija nije održiva i da je potrebna hitna akcija kako bi se zaustavile tragedije poput ove.

Na licu mjesta ubrzo su stigli vatrogasci i ekipe Hitne pomoći koje su se borile da zbrinu povrijeđene.

Nažalost, uprkos naporima medicinskih radnika, troje ljudi je izgubilo život, dok se preživjeli članovi porodice i dalje nalaze u kritičnom stanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak