U teškoj nesreći stradali Hasredin Fehratović (41), njegova maloljetna kćerka i Dženan Korać

3
Radiosarajevo.ba
U teškoj nesreći stradali Hasredin Fehratović (41), njegova maloljetna kćerka i Dženan Korać
Foto: Sandžak Press / Stradali članovi porodice Fehratović

Na putnom pravcu Sjenica–Prijepolje, na mjestu zvanom Pašino Brdo, u petak, 9. augusta, dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je vozač Mercedesa sa sjeničkim registarskim oznakama, prilikom preticanja kolone vozila neprilagođenom brzinom, direktno udario u Audi novopazarskih tablica koji je dolazio iz suprotnog smjera.

U Audiju se nalazila porodica Fehratović iz Novog Pazara.

Prema najnovijim informacijama, vozač Audija, Hasredin Fehratović (1983), nažalost je izgubio bitku za život uslijed zadobijenih povreda.

Poznato ko će sve uz Severinu nastupiti za Novu godinu ispred Vječne vatre u Sarajevu

Poznato ko će sve uz Severinu nastupiti za Novu godinu ispred Vječne vatre u Sarajevu

Njegovo dvoje djece, koje je bilo u automobilu, također je teško stradalo. Najmlađa kćerka porodice Fehratović, nažalost, preminula je u bolnici, dok su starija kćerka i žena transportovane za Beograd, i u veoma teškom stanju su, piše portal Sandžak danas.

Članovi porodice Fehratović su u šoku, a medicinsko osoblje čini sve kako bi im pružilo adekvatnu njegu i podršku.

Vozač Mercedesa, Dženan Korać, također je podlegao povredama nakon nesreće. Njegovo stanje je bilo kritično od trenutka sudara, a uprkos naporima ljekara, nije uspio preživjeti.

Ekipe hitne pomoći i vatrogasci odmah su stigli na mjesto nesreće kako bi izvukli povrijeđene iz teško oštećenih vozila. Sudar je bio toliko silovit da su dijelovi automobila razbacani po cijeloj saobraćajnici, a prizor na mjestu događaja šokirao je prisutne.

Svjedoci su izjavili da je vozač Mercedesa vozio neprilagođenom brzinom dok je preticao kolonu vozila, što je dovelo do gubitka kontrole i frontalnog sudara s Audijem.

Policija je na licu mjesta i vrši uviđaj kako bi se utvrdili tačni uzroci nesreće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije