Policija u Hrvatskoj traga za trojicom Ukrajinaca: Terete se za požar u Medulinu tokom maja

3
Radiosarajevo.ba
Policija u Hrvatskoj traga za trojicom Ukrajinaca: Terete se za požar u Medulinu tokom maja

Nakon tri mjeseca otkriven je uzrok stravičnog požara plovila u medulinskoj luci, ali i krivci.

Zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvo djelatnici Službe općeg kriminaliteta PU istarske dovršili su istraživanje i kazneno prijavili trojicu državljana Ukrajine od kojih dvojica imaju 25 godina a najstariji među njima 28.

Rekonstruirajući ono što je prethodilo vatrenoj stihiji, kriminalisti su utvrdili da su mladi Ukrajinci došli 14. maja iz Poljske u Hrvatsku. Parkirali su vozilo na području Medulina i krenuli u smjeru nautičkog dijela gradske luke.

"Šta je ovo, Bože spasi": Rijedak fenomen na budvanskoj obali izazvao paniku, a evo o čemu je riječ

"Oko 3.40 sati, dok je drugo dvoje počinitelja čuvalo stražu, jedan od 25-godišnjaka se provukao kroz ograđeni dio mola te se uputio u smjeru veza na kojemu je bilo privezano plovilo, pulske oznake u vlasništvu 65-godišnjaka.

Osumnjičeni je na plovilo bacio bocu sa zapaljivom tekućinom i uzrokovao požar koji se proširio na obližnja 34 vezana plovila u luci, od kojih su 22 plovila u potpunosti izgorjela, dok su druga djelomično oštećena vatrom. Time je vlasnicima nanesena materijalna šteta u iznosu od oko dva miliona eura (oko 4 miliona KM)" kažu iz PU istarske.

Ono što je zanimljivo je da osumnjičeni državljani Ukrajine nisu uhapšeni jer je policija s odmakom, tokom intenzivnih izvida, došla do navedenih saznanja. Stoga se sa ukrajinskim kršiteljima intenzivno traga, a prema poznatim informacijama isti se ne nalaze na teritoriju Republike Hrvatske.

Iduće je na potezu državno tužilaštvo koje je zaprimilo policijsku prijavu, a potom i međunarodna potjernica, piše Jutarnji List

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak