Okupljanje ispred zgrade Koste K.: 'Ubio je sestru našeg prijatelja. Želimo samo jedno'

Radiosarajevo.ba
Okupljanje ispred zgrade Koste K.: 'Ubio je sestru našeg prijatelja. Želimo samo jedno'

Ispred zgrade na beogradskom Vračaru u kojoj živi porodica dječaka K.K. koji je u srijedu, 3. maja počinio svirepi zločin kakav se ne pamti na ovim prostorima, danas se nešto prije 17 sati okupilo  oko stotinu mladih.

Učenici više beogradskih škola, među kojima ima i onih koji su već maturirali, ovim okupljanjem žele ukazati na sistem koji je u Srbiji, kako kažu uvelike zakazao, piše Slobodna Dalmacija.

Razgovarali smo s 19-godišnjim Aleksandrom Jokićem čijem je prijatelju u krvavom pohodu ubijena sestra.

Iz Italije dolaze alarmantni prizori: Neviđena katastrofa nakon više od 170 godina

"Mi samo želimo apelirati na vlast da uradi nešto povodom ovoga. Sestra našeg dobrog prijatelja je ubijena. Kao i još sedmero nedužne djece i čovjek koji je svima bio uzor. Ovo ne bi smjelo proći nekažnjeno, da dijete samo tako uđe u školu i napravi masakr.

Tražimo da se uvede zakon da se i poslije 12 godine neko može kazneno goniti.

Što se tiče dečka koji je to napravio na njega je očito utjecalo društvo i nije baš bio dobro u glavi čim je ušao u školu s oružjem i to napravio. Nadam se da se ovako nešto više nikad neće ponoviti u Srbiji", zaključio je Aleksandar.

Podsjetimo, maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak