Novi detalji potrage za tijelom ubijene Danke Ilić (2): Uhapšeno je još osoba

0
Radiosarajevo.ba

Kako je otkrio načelnik UKP-a Ninoslav Cmolić, danas će ponovo biti pretražene kuće osumnjičenih, ali i šire područje oko kuća, uključujući i septičke jame.

"Za tijelom ubijene Danke Ilić se još traga, pretresaju se i septičke jame, ići ćemo i na groblja. Dva dana nakon tragičnog događaja jedan od njih se vratio, uzeo tijelo sa deponije i neće da kaže gdje je sakrio tijelo. Do detalja opisuje izvršenje krivičnog dela, ali ne želi da sarađuje kada se dođe do pronalaska tijela", kaže Cmolić.

On je ponovio i da je ključni trag u cijeloj tragediji bio snimak sa kamera. Iako je istraga išla u nekoliko pravaca, iako u početku nije bilo dokaza da se osumnjiče ova dvojica, jedan dio grupe nastavio je da radi na ovom tragu.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Paralelno sa istragom na terenu, radilo se i na otkrivanju identiteta devojčice sa snimka iz Beča ističe Cmolić.

"Dio istrage smo usmjerili na tom pravcu, jer je majka 100 posto prepoznala svoje dijete i odmah smo usmjerili trag ka tome i svi smo se nadali da je djevojčica sa snimka mala Danka", kaže Cmolić.

Osumnjičeni su potvrdili svoju priču, sve su do detalja opisivali sve.

Nove informacije: Policija odvela na saslušanje i majku osumnjičenog za ubistvo malene Danke

"Glavni osumnjičeni je rekao da gdje je sakrio tijelo, ali gdje - ne sjeća se, ali sve ostalo opisuje, priče se poklapaju, ali vozač ne zna gdje je tijelo sakriveno. Suvozač to zna, oni su razgovarali dva tri dana prije toga, a on je rekao 'to je moja briga' ", kaže Cmolić.

Ističe i da je policija prvih dana bila pod ogromnim pritiskom javnosti, kao i da se i dalje preduzima veliki broj radnji.

"Noćas smo ocu i bratu osumnjičenih odredili pritvor zbog sumnje da su pomagali u prikrivanju krivičnog djela", kaže Cmolić.

Potresno: Roditelji male Danke (2) došli u centar Bora i zapalili svijeće svojoj kćerkici

"Nećemo spavati dok ne nađemo tijelo i siguran sam da ćemo naći. Sa osumnjičenima se radi dan i noć. Nadali smo se svi da će se cijeli slučaj završiti tog 26. marta, međutim, svakim sljedećim danom se situacija sve više komplikovala. Da pretpostavimo ovako nešto, nismo mogli ni u snu", rekao je Cmolić, prenose srbijanski mediji.

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak