Nešto se neobično događa sa Pelješkim mostom: Građani zabrinuti, stigao odgovor

9
Radiosarajevo.ba

Brojni građani su sa zabrinutošću primijetili kako se na Pelješkom mostu već odvijaju neki radovi, iako je ovaj most otvoren tek prije nešto više od dva mjeseca.

Naime, s desne strane mosta iz pravca Neretve stavljena je posebna konstrukcija, a radovi se također odvijaju na čvoru Brijesta gdje se vozi uz privremenu saobraćajnu regulaciju.

Iz Hrvatskih cesta su na pitanje o kakvim je radovima riječ odgovorili kako se obavljaju pregledi mosta u sklopu primopredaje radova na redovno održavanje i upravljanje.

Analitičarka iz SAD-a: Srpsko-ruska propaganda nastavlja dolijevati ulje na vatru na Balkanu

Pelješki most tek otvoren, vozači već počeli 'divljati': Pogledajte ovaj nesavjestan potez

Takvih pregleda će biti tokom uporabe (sezonskih, godišnjih, glavnih,…), a sve u skladu s uputama o održavanju i pregledima građevine koja su propisana projektom i tehničkim propisima”, piše u odgovoru Hrvatskih cesta za portal Dnevno.hr.

Podsjećamo, Pelješki most je izgradila velika kineska državna kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC). Riječ je o kompaniji koja se bavi ugovaranjem, investiranjem, razvojem i upravljanjem cestama, mostovima, lukama, željezničkim prugama, zračnim lukama, tunelima, nekretninama i industrijskim parkovima. Još u vrijeme potpisivanja ugovora s Kinezima, mnogi su se šalili na račun kvalitete “made in China” i pitali se koliko će dugo trebati da se na mostu pojave prvi problemi.

Vozači u svakom slučaju nemaju razloga za brigu. Sudeći prema odgovoru iz Hrvatskih cesta, Pelješki most je siguran za vožnju i vozači nemaju nikakvog razloga za brigu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak