Milan Radoičić dao izjavu u MUP-u Srbije u svojstvu - građanina

0
Radiosarajevo.ba
Milan Radoičić dao izjavu u MUP-u Srbije u svojstvu - građanina

Milan Radoičić odazvao se pozivu državnih organa Republike Srbije, navodi MUP Srbije danas, 30. septembra, u saopštenju.

"Danas, u 10 časova, u pratnji svog advokata, pristupio je u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova, kako bi u svojstvu građanina dao izjavu na okolnosti tragičnog događaja u mjestu Banjska, rano ujutru u nedjelju, 24. septembra 2023. godine", navodi MUP u saopštenju.

O navedenom će, dodaju, u formi izvještaja biti obaviješteno Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje će preduzeti dalje procesne mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Lidija Bradara: Zadovoljna žena znači i zadovoljno društvo

Tokom jučerašnjeg dana izjavu bivšeg potpredsjednika Srpske liste Milana Radoičića pročitao je njegov advokat Goran Petronijević, kojeg znamo kao haškog branitelja zločinaca Radovana Karadžića i Veselina Šljivančanina.

"Lično sam obavio sve pripreme za odbranu od okupatora, a ovaj čin nije imao nikakve veze sa mojim političkim angažmanom. Nisam o ovome obavijestio nikoga jer smo već imali različite stavove po pitanju otpora Kurtijevom režimu", rekao je Radoičić u toj izjavi.

Ko je Milan Radoičić koji je rukovodio napadačima odgovornim za ubistvo kosovskog policajca?

Kosovo je saopštilo da je 24. septembra oko 30 maskiranih i naoružanih napadača napalo policiju u Banjskoj, ubivši komandanta Afrima Bunjakua. Tokom sukoba između oružane grupe i policije u manastiru Banjska ubijena su i trojica napadača. Kosovo je napad opisalo kao teroristički i zatražilo međunarodnu istragu za Srbiju u vezi sa njenom ulogom u ovom napadu. Srbija je negirala bilo kakvu povezanost.

Vlasti na Kosovu objavile su dokaze, poput snimka snimljenog dronom, na kojem je Radoičić viđen naoružan i u uniformi u Banjskoj,

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak