Meteorolozi najavili da u ovaj dio BiH dolazi nevrijeme. U Sloveniji bujice već nose sve pred sobom

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili da u ovaj dio BiH dolazi nevrijeme. U Sloveniji bujice već nose sve pred sobom

Meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) su u nedjelju, 28. jula, već objavili da je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme. U večernjim satima na sjeverozapadu Bosne je moguć pljusak praćen grmljavinom.

Za ponedjeljak, 29. juli, u našoj zemlji se očekuje pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima na sjeveru Bosne prolazno povećana naoblaka. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 26 do 32, na jugu 38 °C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 19, a dnevna oko 30 °C.

Završeni 458. skokovi sa Starog mosta u Mostaru: Vedad Dedić i Emel Tiro novi šampioni

No, iz 17 sati iz Slovenije upravo se prema Bosni i Hercegovini kreće nevrijeme koje naši meteorolozi najavljuju.

Prve snimke nevremena dolaze iz Slovenije, tačnije, iz Črne na Koroškem.

Vatrogasci su intervenirali na nekoliko lokacija. U Spodnjem Javoru mještanina kojeg je odnijela bujica spasili su lokalni vatrogasci, a hitna ga je brzo odvezla u bolnicu.

Prema prognozama, nevrijeme će se prema večeri proširiti na veći dio Slovenije, kasnije Hrvatske pa sve do Bosne i Hercegovine.

Što se Hrvatske tiče, za naše državljane koji su na Jadranu na godišnjem odmoru, Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) Hrvatske prognozira da se na Jadranu očekuje umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar, navečer će na sjevernom dijelu okrenuti na jaku buru, podno Velebita s olujnim udarima.

Na linku OVDJE pogledajte koji je najtopliji bh. grad u 13 sati u nedjelju, 28. jula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak