Dva tijela pronađena u bunaru: Sumnja se da su se ugušili od gasova pumpe

0
Radiosarajevo.ba
Dva tijela pronađena u bunaru: Sumnja se da su se ugušili od gasova pumpe

Rođaci Boban Đ. (44) i Dejan M. (52) iz okoline Lazarevca nastradala su danas tokom čišćenja 10 metara dubokog bunara. Nesreća se dogodila u ranim popodnevnim satima u selu Kruševica, na Bobanovom imanju.

"U posljednje vreme skoro da nema vode. Boban je taj bunar koristio za staru kuću. Taj bunar odavno nije čišćen, pa je Boban zvao Dejana da mu pomogne. Uzeli su pumpu koja je trebalo da im pomogne da očiste bunar, a izgleda da im je ona obojici došla glave", priča komšija za Blic.

Prema njegovim riječima, Boban je bio u bunaru i sumnja se da je on počeo da se guši od gasova koje je pumpa ispuštala. Kada je to vidjeo Dejan, sišao je da mu pomogne, ali se i on ugušio, pa su ostali zaglavljeni u bunaru.

Tokom diplomatske posjete sklopljen "vojni" ugovor: Srbija od Francuske kupuje 12 Rafalea

Porodica se okupila odmah oko bunara, pozvali su Hitnu pomoć, policiju i vatrogasce, ali niko nije mogao da pomogne. Zbog velike količine gasova iz pumpe nisu mogli bezbjedno da se spuste kako bi ih izvukli. Kada su to uradili, obojica su već nažalost bila mrtva.

"Tada je uslijedio horor... Bobanova majka nije mogla da dođe sebi kada je ugledala sina. Njen svijet se srušio, to je žena koja je prije 10 godina izgubila još jednog sina koji je preminuo od suicida", kaže sagovornica.

Živinice: U rijeci pronađeno tijelo nestalog muškarca

Dejan je iza sebe ostavio dvoje djece koja se još školuju.

Tijela nastradalih prevezena su na obdukciju na Institut za sudsku medicinu i ona će utvrditi kada i kako je nastupila smrt, da li su se udavili ili ugušili gasom iz pumpe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak