Juričan pozvao Milanovića na Festival bespravne gradnje: Dođi, idi i ne vraćaj se...

1
Radiosarajevo.ba
Juričan pozvao Milanovića na Festival bespravne gradnje: Dođi, idi i ne vraćaj se...

U uvali Vruja danas se održava Festival bespravne gradnje.

Dario Juričan, hrvatski političar i reditelj, pozvao je Zorana Milanovića, predsjednika Hrvatske, da dođe.

"Pozivam Milanovića da sa svojim ratnim brodom Učka uplovi u uvalu Vruja, da sudjeluje na Festivalu bespravne gradnje, a nakon toga da otplovi do Albanije i ne vraća se do kraja ljeta", rekao je Juričan, prenosi Index.

Što je uopće Festival bespravne gradnje?

Danas se u uvali Vruja održava Festival bespravne gradnje i devastacije prirode, a organiziraju ga, kako ih je nazvao Milanović, zavidni paraziti s balature koji se napušavaju u luksuzu, navodi se u saopćenju organizatora.

"Tako je sve nas koji se borimo da se počnu poštivati zakoni ove države, nazvao predsjednik iste te države. 

Umjesto da osudi bespravnu gradnju i privatiziranje čitave uvale, kakvo se događa diljem Jadrana, on je stao braniti čovjeka koji mu financira kampanju, koji mu je zaposlio sina i kod kojega, kako sam uzurpator za medije priznaje - ljetuje. U Pisku. Pored ove uvale. Pored najvećeg primjera devastacije prirode i nerada institucija", poručuju organizatori.

Protest je bio održan i prošle godine

Organizatori pišu kako su prošle godine održali puno skromniji prosvjed na istom mjestu gdje će centralno događanje biti sada, a to je iznad bespravnih objekata.

"Tad je to bio zemljani plato. Sad je to uređena, uglancana površina, popločana, postavljeni su višemetarski kaskadni potporni zidovi za koje je Građevinska inspekcija prije neki dan ispisala kaznu", dodaju.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak