Bregana opet otvorena nakon sumnje da je pronađena bomba na graničnom prijelazu

Radiosarajevo.ba
Bregana opet otvorena nakon sumnje da je pronađena bomba na graničnom prijelazu

Slovenački mediji su potvrdili da na graničnom prijelazu Bragana ponovo pušten promet, koji je bio zatvoren oko sat i po zbog pronalaska sumnjivog predmeta u koferu Flixbusa koji je iz Hrvatske ulazio u Sloveniju.

Policija nije objavila nikakve pojedinosti, no komercijalna televizijska postaja POP-TV objavila je da se radilo o uzbuni zbog sumnje da je u Flixbusu koji je iz Hrvatske ulazio u Sloveniju otkrivena eksplozivna naprava.

Bregana u blokadi: U Flixbusu našli bombu, pritvoren ruski državljanin

Nakon što se pojavila informacija da je u toku policijska akcija na graničnom prijelazu Bregana, jer su skeneri otkrili bombu u jednom koferu, iz Slovenije stiću nove informacije. Slovenci pišu da hrvatska policija nije primijetila ništa te da je nastala panika kad je slovenski skener otkrio opasnu napravu.

Kovčeg s navodnom bombom je bio izoliran, a muškarcu koji je vlasnik kovčega stavljene su na ruke lisice, prenijela je po izvorima u policiji POP-TV.

Policijska uprava Novo Mesto objavila je da su na terenu intervencijske ekipe, zbog čega više informacija nisu mogli objaviti.

Neslužbeno, radilo se o lažnoj dojavi da je na GP Bregana pronađena bomba, a navodno se radilo o muzičkoj opremi.

Dok je trajala zabrana prometa u oba smjera na najvećem slovensko-hrvatskom graničnom prijelazu, putnici su se preusmjeravali na granični prijelaz Rigonce, a teretni promet na prijelaz Metlika - Jurosvski Brod, objavila je slovenska uprava za ceste.

Policija je potvrdila da povrijeđenih u incidentu nije bilo.

Kako je javila komercijalna televizijska postaja POP-TV, kovčeg s bombom ispitivala je posebna ekipa slovenske policije specijalizirana za pirotehnička sredstva.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak