Bošnjačka stranka ušla u Vladu Crne Gore zajedno s negatorima srebreničkog genocida

2
Radiosarajevo.ba
Bošnjačka stranka ušla u Vladu Crne Gore zajedno s negatorima srebreničkog genocida

Poslanici crnogorske Skupštine podržali su danas rekonstrukciju Vlade premijera Milojka Spajića u kojoj su pored PES-a, Demokrata, SNP-a i albanskih partija i predstavnici NSD-a, DNP-a i Bošnjačke stranke (BS).

Od danas 44. Vlada ima 24 ministarstva, sedam potpredsjednika i premijera. Glasanju je prisustvovalo 53 poslanika, a u skupštiskoj sali nije bilo poslanika opozicije – DPS-a, SD-a, HGI-ja i GP URA.

Tokom rasprave poslanici opozicije iznijeli su niz primjedbi na račun BS-a jer je ta partija prihvatila da bude u Vladi sa 'prosrpskim' strankama.

Švicarac jurio autocestom 251 kilometar na sat: Pogledajte koliku je kaznu 'zaradio'

Nermin Abdić iz DPS-a je poručio da je Spajić od danas najveći mazohista koga je vidio.

"Premijeru, vi ste danas potpisali političko samoubistvo. Ja sam zbog toga sretan. Ovo je početak vašeg kraja", rekao je on.

Abdić je dodao i da su fotelje prolazne a da obraz ostaje.

"Marginalizovali ste ljude iz Podgorice koji su bili kvalitetni ministri. Da vidimo kako će se sve odvijati. Pripadnici bošnjačkog naroda su najlojalniji ovoj državi. Ne želim da zaborave nego da upamte, zarad fotelja se zaboravila svaka suza srebreničkih majki", kazao je Abdić.

Ervin Ibrahimović, lider BS je kazao da se danas vidjelo zašto je Crnoj Gori potrebna BS.

"Živimo i radimo da u Crnoj Gori budu ravnopravni svi. Tom politikom smo ostvatili historijske rezultate. Džaba sve ove priče danas, građani nam vjeruju. Uvijek pravimo dobre korake. Crna Gora ne bi bila nezavisna da nije bilo BS, ne bi imala Ustav i ne bi bila u NATO. Nemojmo držati pridike. Glasali smo i trpjeli zbog interesa Crne Gore, a danas to ne valja", rekao je Ibrahimović i dodao:

"Na sljedećim izborima bićemo još jači. Za tri godine na izborima povećaćemo broj poslanika. Hoću da su ravnopravni i Muhamed i Goran. Moramo priču o ratnim zločinima privesti kraju. Treba nam nezavisno pravosuđe. BS ono što kaže to i realizuje, jer sa građanima razgovaramo. BS vjeruje da će ova vlada i ovaj saziv parlamenta uvesti Crnu Goru u EU", rekao je on.

Na linku OVDJE možete pročitati sve šta se dešavalo na sjednici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak