Bježeći od dvije Brazilke, trojica Sarajlija uletjeli ravno u ruke policiji u Dubrovniku

2
Radiosarajevo.ba
Bježeći od dvije Brazilke, trojica Sarajlija uletjeli ravno u ruke policiji u Dubrovniku

Zbog pokušaja razbojništva, sudac istrage dubrovačkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor u trajanju od po 30 dana trojici Sarajlija.

Istražni je zatvor određen za A. J. (31), A. Č. (31) i T. S. (31) koji su pokušali opljačkati dvije državljanke Brazila koje su u jednom iznajmljenom apartmanu na području Lapada pružale seksualne usluge za novac.

Sva trojica su državljani Bosne i Hercegovine, s tim da A. J. ima dvojno, odnosno i hrvatsko državljanstvo.

Dugotrajna suša u Srebrenici napravila veliki problem: Građani imaju vodu samo 2 sata dnevno

Brazilke su, inače, u Dubrovnik stigle prije desetak dana i bavljenje "najstarijim zanatom" oglasile su posredstvom interneta. Korisnika usluga nije nedostajalo, a do incidenta nakon kojeg su uhapšena trojica Bosanaca došlo je kad je jedan od njih internetom dogovorio termin.

Međutim, u apartman nije krenuo da bi uživao u uslugama i vještinama Latinoamerikanke koja mu je otvorila vrata nakon što se pojavio u dogovorenom terminu.

Po ulasku je Brazilka zatvorila vrata i pošla da se ”pripremi” za seansu, ali je Sarajlija iskoristio taj trenutak da otključa vrata i omogući ulazak u apartman preostaloj dvojici prijatelja.

Namjera im nije bila ”kolektivno uživanje” nego razbojništvo, odnosno ukrasti ”inkas”, odnosno novac za kojeg su vjerovali da ga nije malo, vjerujući da ga je Brazilka (28) tokom boravka u Dubrovniku prikupila pružanjem oglašenih usluga.

Do novca su pokušali doći primjenom sile, ali nisu znali da je u apartmanu i druga Brazilka (27) koja se, također, bavila pružanjem usluga iste vrste.

Videći da prijete njezinoj prijateljici, mlađa Brazilka je joj je pokušala pomoći, ali je pritom glasno i panično vikala. Njezini glasni povici natjerali su Sarajlije da brzo preispitaju svoju namjeru te su odlučili pobjeći prije nego galama privuče pozornost susjeda ili policije.

Drama kod Dubrovnika: Iz gorućeg glisera spašeno šest državljana BiH

Međutim, dogodilo se upravo to: čim su izašli iz apartmana kojeg su unajmile Brazilke, dočekala ih je policija i- odmah uhapsila, piše Dubrovački vjesnik.

Očito, policija je već imala određene informacije temeljem kojih je pratila ”obrtnice” iz Brazila i korisnike njihovih usluga.

Kako se saznaje, Sarajlije se terete da su prekršili članak 230 stavak 1 Kaznenog zakona Republike Hrvatske u svezi s člankom 34, što znači da se terete za pokušaj razbojništva (za koje kazneno djelo im prijeti vremenska kazna od jedne do deset godina zatvora) ali na način da su se u toj namjeri vremenski organizirali i dogovorili mjesto počinjenja (za što im dodatno prijeti vremenska kazna od pet godina zatvora pa i više).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak