Andrej Plenković na sastanku sa ministricom Gervallom-Schwarz: Podrška Kosovu na europskom putu

0
AA
Andrej Plenković na sastanku sa ministricom Gervallom-Schwarz: Podrška Kosovu na europskom putu

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas, 8. marta, u Banskim dvorima s potpredsjednicom Vlade i ministricom vanjskih poslova i dijaspore Kosova Donikom Gervallom-Schwarz koja boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Izrazivši dobrodošlicu, Plenković je istaknuo dobre i prijateljske odnose Hrvatske i Kosova te naglasio podršku koju Hrvatska pruža Kosovu u svim forumima, s naglaskom na članstvo u međunarodnim organizacijama, posebno u EU i Vijeću Europe, priopćeno je iz Vlade RH.

"Pozdravio je podnošenje kosovskog zahtjeva za članstvo u EU, te ponovio potporu viznoj liberalizaciji s Kosovom", navodi se.

Prošle su 32 godine otkako je zapaljena Grbavica. Danas ljepša nego ikad prije

Vezano uz bilateralne odnose, Plenković je naglasio potencijale za daljnje unapređenje ekonomske saradnje nakon nedavnog hrvatsko-kosovskog poslovnog foruma održanog u Prištini te istaknuo trajnu brigu i skrb Hrvatske vezano za položaj hrvatske zajednice na Kosovu.

Podsjetimo da se kosovska ministrica Donika Gervalla-Schwarz jučer, 7. marta, se sastala s hrvatskim ministrom vanjskih i europskih poslova Gordanom Grlić Radmanom te s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak