Važne informacije za građane: Izmjena režima saobraćaja u Sarajevu tokom SFF

0
Radiosarajevo.ba
Važne informacije za građane: Izmjena režima saobraćaja u Sarajevu tokom SFF

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Udruženju građana i umjetnika "Obala Art Centar Sarajevo" za privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulicama Branilaca Sarajeva, Zelenih beretki, Čemaluša, Radićeva, Franca Lehara i Kulovića, radi održavanja Sarajevo Film Festivala.

Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se iz:

a) u periodu od 16. do 23. augusta 2024. godine u terminu od 17:00 do 24:00 sati i od 00:00 do 02:00 sati, kao i dana 24. augusta 2024. godine vremenskom terminu od 00:00 sati do 02:00 sata potpuna obustava saobraćaja i parkiranja vozila, osim vidljivo označenih i/ili najavljenih vozila organizatora, i vozila iz člana 125. i 126. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH u sljedećim ulicama:

Legenda Borussije Dortmund pronašla novi klub, nastavlja karijeru "preko bare"

  • Zelenih beretki - na dijelu od raskrsnice sa ulicom Ćumurija do raskrsnice sa ulicom Gimnazijska,
  • Branilaca Sarajeva - od raskrsnice sa ulicom Gimnazijska do raskrsnice sa ulicom Kulovića
  • Ćemaluša -  na dijelu od raskrsnice sa ulicom Mula Mustafe Bašeskije do raskrsnice sa ulicom Branilaca Sarajeva,
  • Ćumurija - na dijelu od raskrsnice sa ulicom Obala Kulina bana do raskrsnice sa ulicom Zelenih beretki (Omogućava se ulazak/ izlazak korisnicima parking prostora u ulici Ćumurija, kroz ulicu Ćumurija prema saobraćajnici Obala Kulina bana),
  • Radićeva - na dijelu od raskrsnice sa ulicom Obala Kulina bana do raskrsnice sa ulicom Branilaca Sarajeva

b) u periodu od 13. do 24. augusta 2024. godine potpuna obustava saobraćaja i parkiranja vozila u ulici Franca Lehara na dijelu od ulaza na parking površinu s desne strane u smjeru kretanja vozila do ulaza na parking površinu hotela Holiday, uz uslov osiguranja izlaska vozila iz podzemne garaže tržnog centra ALTA u suprotnom smjeru, uz obaveznu asistenciju pripadnika MUP-a KS.

Važne informacije za građane: Saobraćaj u ovim ulicama će biti potpuno blokiran tokom SFF-a

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno stvaranja sigurnih uslova za odvijanje saobraćaja motornih vozila, pripadnici MUP-a će uspostaviti redovni režim saobraćaja.

Prema rješenju Ministarstva saobraćaja KS, privremenu izmjenu režima saobraćaja treba provesti na sljedeći način:

- Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a KS,

- Zabranjuje se parkiranje u ulici Branilaca Sarajeva za vrijeme odobrene izmjene režima saobraćaja kompletnom dužinom saobraćajnice,

- Za vrijeme izmjene režima saobraćaja zabranjuje se parkiranje u ulici Zelenih beretki kompletnom dužinom saobraćajnice.

- Parkirana vozila na mjestima privremene izmjene režima saobraćaja ukloniti putem intervencije pripadnika MUP-a i angažovanjem nadležnih vučnih službi KJKP "Rad".

- Alternativni pravci kretanja na dijelu potpune obustave saobraćaja su saobraćajnice koje se ukrštaju s dionicama trase kretanja učesnika.

- Vršiti povremena propuštanja ranije parkiranih vozila radi izlaza prema alternativnim pravcima kretanja sa svih parking površina, čiji su priključci u spoju sa ulicama u kojima je na snazi izmijenjeni režim saobraćaja.

- Taksi štand u ulici Branilaca Sarajeva u neposrednoj blizini Narodnog pozorišta" Sarajevo za vrijeme izmjene režima saobraćaja dislocirati na mjesto autobuskog stajališta naspram ulice Šenoina.

- Radi sigurnog odvijanja saobraćaja, u odobrenom periodu, potrebno je izvršiti privremeno izmještanje terminala "Dom Armije", kao i osigurati prisustvo nadležne službe svih operatera JGPP,  koji će vršiti izmjenu režima linijskog javnog gradskog prijevoza u skladu s ovim rješenjem.

- Taksi štand u ulici Zelenih beretki premjestiti na prvi susjedni taksi štand koji nije obuhvaćen privremenom izmjenom režima saobraćaja.

- Istekom razloga za privremenu obustavu saobraćaja organizator manifestacije je dužan ukloniti potrebne rekvizite za održavanje manifestacije, te dovesti saobraćajnice u prethodno stanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak