Vandalizam u Sarajevu: Pogledajte kako mladići uništavaju znak u parku

20
Radiosarajevo.ba
Vandalizam u Sarajevu: Pogledajte kako mladići uništavaju znak u parku

Na zvaničnoj Facebook stranici KJKP 'Park' je u nedjelju, 24. marta, objavljen video snimljen u jednom parku u sarajevskom naselju Dobrinja. 

Kako se može vidjeti u samom snimku, nekoliko mlađih muškaraca učestvuje u vandaliziranju znaka. 

"Dok preduzeće Park svakodnevno, čak i u danima vikenda na terenu ulaže maksimalne napore da očuva i održava javne zelene površine, a Vlada Kantona Sarajevo ove godine ulaže maksimalna sredstva za te poslove niti jedan trud neće biti dugotrajan dok bilježimo ovakva ponašanja.

Novinarstvo je profesija u kojoj stres nikad ne prestaje: Kada potražiti psihološku pomoć?

Video koji je objavljen na jednoj FB grupi građana još jedan je dokaz vandalskog odnosa pojedinaca prema javnom zelenilu i što je najgore prema mobilijaru na dječjim igralištima.

Video je nastao u naselju Dobrinja, a očito je da iz čiste obijesti grupa tinejdžera se potrudila da u potpunosti uništi info tablu na dječijem igralištu.

Osim materijalnog ulaganja u izradu i postavljanje table, bitno je naglasiti da one prije svega pružaju informacije korisnicima igrališta o načinima prije svega prijave oštećenja i uništenog mobilijara, a to je i način možda da djeci koja su se došla igrati na igralištu, u slučaju da su sprave oštećene spasimo život, sačuvamo ih od povreda.

Kada se bilo koje dijete povrijedi na dječjem igralištu kasno je tražiti odgovornosti i nadležnosti", objavljeno je uz snimak. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (20)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak