U toku sjednica Skupštine Kantona Sarajevo: Evo koji su prijedlozi na dnevnom redu

3
Radiosarajevo.ba

U ponedjeljak, 10. juna, u 10 sati započela je Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo.

Na dnevnom redu je, između ostalog, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za osnivanje Srednjoškolskog medicinskog centra u Sarajevu, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na osnivanje naučnoistraživačkog instituta “Blum” za računarske nauke i inžinjerstvo, Prijedlog zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi u KS, informacija komisije za sigurnost Skupštine KS, te izvještaji  o radu nekoliko javnih ustanova.

Prijedlog zakona o Registru finansijskih obaveza i Nacrt izmjena Zakona o sudskim taksama također se razmatraju danas na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo.

Incident u Americi: U ogromnom požaru izgorjelo 1.500 automobila

U izvještajnom dijelu sjednice, zastupnici razmatraju izvještaje o poslovanju za 2023. godinu ustanova: Terapijska zajednica, Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba, Odgojni centar Kantona Sarajevo, Kantonalni centar za socijalni rad, Porodično savjetovalište, Dom za djecu bez roditeljskog staranja, Gerontološki centa i Služba za zapošljavanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak