U Centru "Safet Zajko" otvara se najveće dječije igralište u Sarajevu, evo kako će izgledati

1
Radiosarajevo.ba

Na radost najmlađih, ali i njihovih roditelja, u Centru "Safet Zajko" otvara se najveće dječije igralište u Sarajevu, sa pet kula povezanih mostićima i otvorenim i zatvorenim toboganima koji se izdižu na tri nivoa.

Svečano otvaranje igrališta, uz prigodan program i zabavu za djecu, planirano je u petak, 26. jula 2024. godine, u 19 sati.

Trospratno igralište prostire se na površini od oko 1.000 metara kvadratnih, i moći će da primi i do 150 djece odjednom, što ga čini jedinstvenim i najvećim igralištem u Sarajevu.

Nakon historijskog uspjeha na Olimpijadi: Mladi bh. matematičari dočekani u Sarajevu

Centar "Safet Zajko" omiljeno je mjesto za odmor i rekreaciju svih generacija, sada će raspolagati još jednim sadržajem kakvog nema u gradu, a ni šire, što će za sve naše mališane biti atrakcija i mjesto za uživanje u raznovrsnim rekvizitima postavljenim na gumenoj podlozi.

Osim seta kula i tobogana igralište raspolaže i drugim sadržajima poput ljuljački, njihalica, vrtuljaka, klackalica, te parkovskih klupa za odmor. Kule i tobogane mogu koristiti djeca uzrasta do 15 godina, a ostali sadržaji namijenjeni su mlađem uzrastu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak