Saznajemo: Evo kada počinje sezona grijanja u Sarajevu

0
N. O.
Saznajemo: Evo kada počinje sezona grijanja u Sarajevu

Nakon vrućeg ljeta sa visokim temperaturama i perioda suša, u Sarajevo je stiglo zahlađenje. 

U Sarajevu je trenutno pretežno oblačno vrijeme. Povremeno može padati slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka izosi oko 13°C.

S obzirom na naglu promjenu vremena, građani Sarajeva s nestrpljenjem iščekuju početak sezone grijanja. Shodno tome, portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je KJKP Toplane Sarajevo kako bismo saznali kada tačno možemo očekivati da radijatori zagriju naše domove?

Građani Mostara policiji prijavili sumnjivu trojicu: MUP ih locirao, u stanu našli automatske puške

"Prema Uredbi o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije termoenergetska postrojenja i instalacije davaoca usluge i korisnika usluge treba da budu pogonski spremni od 20. septembra do 15. maja.

Nakon 20. septembra sezona grijanja može početi ukoliko se u prethodna dva uzastopna dana utvrdi srednja dnevna temperatura spoljašnjeg zraka vazduha od 12ºC ili niža, a prema podacima nadležne meteorološke službe, i to najkasnije 15.oktobra", potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz KJKP Toplane Sarajevo.

Dok čekamo Miholjsko ljeto, meteorolozi objavili novu prognozu: Evo kako nas (ne)vrijeme čeka

U Bosni u ponedjeljak ujutro, 16. septembra, oblačno vrijeme sa kišom uglavnom u sjevernim područjima. U Hercegovini je sunčanije uz malu do umjerenu oblačnost.

Detaljnu vremensku prognozu možete pogledati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak