Šteta obišao radove na IX transverzali: Od sutra će se prvi put saobraćati novom dionicom

5
Radiosarajevo.ba

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je danas radove na IX transverzali i sa izvođačem radova i direktorom Direkcije za puteve Selmirom Kovačem razgovarao o svim aktivnostima koje se sprovode.

Nakon što je za vikend završeno asfaltiranje kružnog toka, danas, 26. augusta, postavlja se završni sloj asfalta na mostu koji spaja kružni tok na IX i kružni tok u Džemala Bijedića prema Alipašinom Polju.

Vrijednost projekta IX transverzale i njenog spoja sa autoputem je cca 28 miliona KM i finansira se iz budžeta Kantona Sarajevo, putem Ministarstva saobraćaja i Direkcije za puteve.

Tragična smrt češke gimnastičarke (23): Htjela savršenu fotografiju, pa pala s 80 metara visine

Od sutra će na IX transverzali doći i do izmjene režima, kada će se saobraćaj iz pravca grada prvi put odvijati na novoizgrađenom kružnom vijaduktu, kako bi se mogli izvoditi radovi na izgradnji zidova. U narednom periodu očekuje se završetak radova na ovom, jednom od najvećih cestovnih projekata Ministarstva saobraćaja i Vlade Kantona Sarajevo.

Izgradnja IX transverzale i spoj sa autoputem, kao i izgrađene saobraćajnice i kružni tokovi u ulici Džemala Bijedića činit će veliku funkcionalnu cjelinu koja će unaprijediti kvalitet života, smanjiti gužve i povećati sigurnost saobraćaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak