Šteta i Muzur: Višemilionska ulaganja u Ilidžu, poznato kada se očekuje završetak radova na pruzi

3
Radiosarajevo.ba
Šteta i Muzur: Višemilionska ulaganja u Ilidžu, poznato kada se očekuje završetak radova na pruzi
Foto: Press KS / Nermin Muzur i Adnan Šteta

Šteta i Muzur: Višemilionske projekte realizujemo na području općine Ilidža

Ministar saobraćaja Adnan Šteta održao je danas sastanak sa načelnikom Općine Ilidža Nerminom Muzurom i razgovarao o svim važnim pitanjima koja se tiču projekata na području općine Ilidža.

Najznačajniji projekt koji se realizuje je svakako izgradnja tramvajske pruge do Hrasnice. Radovi se izvode u skladu sa planiranom dinamikom, iako se svi sudionici projekta svakodnevno susreću sa velikim brojem izazova.

Srbijanski mediji raspisali se o teškom životu hrvatske sportistkinje: 'Mnogo se napatila'

Srbijanski mediji raspisali se o teškom životu hrvatske sportistkinje: 'Mnogo se napatila'

"Veliki broj projekata realizujemo na Ilidži, unaprijedili smo javni prevoz u svakom dijelu općine i još imamo posla u tom segmentu, a iz godine u godinu obnavljamo sve veći broj saobraćajnica. Najvažniji projekt je izgradnja pruge do Hrasnice, prvo širenje tramvajske pruge od njene izgradnje. Do kraja godine završit ćemo radove na ratnom putu Igman do Osmica, raskrsnicu na Bulevaru na čije rokove nismo mogli uticati, uključnu traku na brzoj cesti na zapadnom prilazu gradu. Raspisali smo nabavku za izvođenje radova na regionalnoj cesti Osik-Osjek.

Pored finansijskih sredstava koja ulažemo, nama je od velikog značaja saradnja sa lokalnim zajednicima i želja načelnika i administracije da se realizuju projekti. Ta saradnja sa Općinom Ilidža je odlična", istakao je ministar Šteta nakon sastanka.

Oglasio se Adnan Šteta: "Na tunelu Kobilja Glava upravo je probijena desna tunelska cijev"

Oglasio se Adnan Šteta: "Na tunelu Kobilja Glava upravo je probijena desna tunelska cijev"

Sastanci koji se organizuju na mjesečnom nivou od velike su važnosti za bržu realizaciju projekata i efikasnije rješavanje izazova sa kojim se susreću investitori, izvođač i nadzor na terenu, posebno kada se radi o izgradnji tramvajske pruge do Hrasnice.

"Svim projektima mijenjamo kvalitet života na našoj Ilidži. Nama je svaki projekt bitan i sretan sam kada viši nivoi vlasti ulažu u razvoj lokalne zajednice. Mi imamo odličnu saradnju sa Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo, zajedno realizujemo višemilionske projekte i uspijevamo u svim poteškoćama.

Tramvajska pruga do Hrasnice za mene će uvijek biti najveća vrijednost koju smo dali našim Ilidžancima, jer je to historijski projekt o kojem se godinama samo pričalo, a sada zajedno sa Ministarstvom radimo sve da sljedeće godine tramvaji voze do Hrasnice", istakao je načelnik Muzur.

U narednom periodu poćet će i radovi u Osiku, a obnovljen je dio puta prema Bjelašnici koji pripada općini Ilidža.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije