SDP: Građani Sarajeva od augusta će plaćati grijanje skuplje za 10 posto

Radiosarajevo.ba
SDP: Građani Sarajeva od augusta će plaćati grijanje skuplje za 10 posto
Nakon informacije da će Vlada Kantona Sarajevo smanjiti cijenu centralnog grijanja za 2,54 posto za sve korisnike usluga KJKP Toplane – Sarajevo, oglasila se i Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine, navodeći da je u pitanju "obmana građana".

Saopćenje prenosimo u cjelosti.

"Vlada Kantona Sarajevo nastavlja obmanjivati građane u vezi sa cijenom grijanja.
Javnosti se nastoji podvaliti informacija kako je Vlada KS smanjila cijenu grijanja za 2,54 posto i to tobože retroaktivno, ali se svjesno prešućuje kako je 1. augusta stupila na snagu cijena grijanja veća za 12,64 posto u odnosu na mjesec juli.

Dakle, građani Sarajeva će naredne račune plaćati skuplje za 10 posto, a ne jeftinije za 2,54 posto, kako ih Vlada KS nastoji prevariti.

Podsjećamo javnost kako je pod pritiskom SDP-a prvobitno retroaktivno poskupljenje koje se počelo računati od 1. aprila Vlada KS poništila i odlučila njegovu primjenu pomjeriti na 1.avgust. 

Još jednom pozivamo SDA-ovu Vladu KS da prestane varati i obmanjivati građane, te da shvate kako su oni tu zbog građana, a ne da su građani tu da plaćaju njihovu nesposobnost. Tražimo od Vlade KS da odustane od poskupljenja cijene grijanja, jer za tim nema nikakve potrebe jer Toplane nisu nikada proporcionalno smanjivale svoju cijenu u odnosu na nižu cijenu gasa koju su plaćali što je potvrdio i Nermin Džindić, federalni ministar energetike, rudarstva i industrije.

Uostalom JKP Toplane uopšte ne koriste gas u ljetnjim mjesecima, a pogotovo ne u augustu, jer tada grijanje ne radi, pa je i više nego nebulozno povećanje cijene pravdati poskupljenjem gasa", navedeno je u saopćenju SDP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak