Sarajevo: U pojedinim ulicama večeras potpuna obustava saobraćaja i parkiranja

1
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: U pojedinim ulicama večeras potpuna obustava saobraćaja i parkiranja

Zbog koncerta Amire Medunjanin koji će se večeras, 31. jula, održati u Sarajevu, u pojedinim ulicama preko puta Vijećnice doći će do obustave saobraćaja.

Izmjena režima saobraćaja sastoji se od: Obustave saobraćaja i parkiranja u srijedu 31. jula 2024. godine od 19 sati do 1. augusta 2024. godine do 1 sat na saobraćajnicama Avdage Šahinagića, Šeher Ćehajina čikma, Obala Isa bega Ishakovića (dionica od mosta Vijećnica do mosta Šeher Ćehajina ćuprija).

Regulaciju toka saobraćaja, na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne prvace, vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno stvaranja sigurnosnih uslova za odvijanje saobraćaja motornih vozila, pripadnici MUP-a će uspostaviti redovni režim saobraćanja.

Od septembra u Federaciji BiH primjenjivat će se novi Zakon o podršci porodicama s djecom

Inače, koncert Amire Medunjanin održat će se na Centralnoj pozornici postavljenoj preko puta Vijećnice (Trg Prve brigade policije, ulica Avdage Šahinagića bb.).

Koncert se dešava u organizaciji Bosanskog kulturnog centra KS u okviru festivala Baščaršijske noći, a pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, Općine Stari Grad Sarajevo, Grada Sarajeva, Federalnog ministarstva okoliša i turizma i u partnerstvu sa Turističkom zajednicom KS/Visit Sarajevo.

Ulaz na koncert, koji počinje u 21 sat, je besplatan!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak