Sve spremno za koncert Amire Medunjanin u Sarajevu: 'Najteže je pjevati kući'

1
FENA
Sve spremno za koncert Amire Medunjanin u Sarajevu: 'Najteže je pjevati kući'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Amira Medunjanin

Koncertom Amire Medunjanin na Centralnoj pozornici preko puta Vijećnice sutra, 31. jula će svečano biti zatvoren Festival "Baščaršijske noći".

Direktor Bosanskog kulturnog centra, koji je organizator Festivala, Jasmin Duraković izrazio je zadovoljstvo što su nakon više pokušaja uspjeli uskladiti termine te na taj način omogućiti građima Sarajeva da prisustvuju koncertu Amire Medunjanin, istaknuvši da će sutrašnji koncert uz vrsnu umjetnicu biti posveta sevdahu.

Duraković je također istaknuo i saradnju sa Općinom Stari Grad. 

Nepoštene poslovne prakse: Booking kažnjen s 413,24 miliona eura

Nepoštene poslovne prakse: Booking kažnjen s 413,24 miliona eura

Načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić podvukao je prirodnu vezu Općine i Festivala, naglasivši značaj kulturnih programa koji se dešavaju za turističku ponudu Sarajeva i ove općine.

"Mi smo općina koja živi od ugostiteljstva i turizma i bilježimo rekordne brojeve ove godine. Stalo nam je da u svako doba godine imamo manifestacije na našim ulicama, trgovima, parkovima", kazao je Čengić.

Važna obavijest za građane Sarajeva: U ovim ulicama će biti izmjena režima saobraćaja

Važna obavijest za građane Sarajeva: U ovim ulicama će biti izmjena režima saobraćaja

Amira Medunjanin je zahvalila organizatorima na pozivu, kao i istrajnosti da se organizuje njen nastup na Festivalu "Baščaršijske noći".

"Prvi put u 21 godinu koliko se profesionalno bavim muzikom nastupam na Baščaršijskim noćima. Pripala mi je čast da budem djelić zatvaranja manifestacije", kazala je Medunjanin.

Okupljenim novinarima Medunjanin je kazala da je malo nerovozna te da ima tremu pred sutrašnji nastup i podsjetila na izreku koja je, kako je istakla, istina "da je najteže kući pjevati".

"Meni je drago da ću sa svojom mladom ekipom imati priliku da predstavim u svom rodnom gradu ono što smo radili posljednjih godina", podvukla je Medunjanin.

Amira Medunjanin nastupiće sa ansamblom koji čine Mario Rašić - bas, Leopold Stašić - violina, Boško Jović - gitara i Arslan Trtak - gitara.

Medunjanin je jedna od najpoznatijih vokalnih intrepretatorki čije je ime u novije doba postalo sinonim za sevdah i sevdalinku. Publici će predstaviti tradicionalne sevdalinke, ali i autorske kompozicije iz svoje bogate muzičke palete. Od prvog studijskog albuma Rosa iz 2003. godine, Amira je objavila više od deset nosača zvuka i u prethodnih 20 godina dobila je mnoga priznanja širom svijeta za promociju kulturne baštine Bosne i Hercegovine. Između ostalih, dobila je i nagradu Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu i najbolji world music album. Ulaz na koncert je besplatan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije