Radovi završeni 2 mjeseca prije roka: Obnovljena cesta i nova stanica u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač obišli su danas ulicu Adema Buće u kojoj su dva mjeseca prije roka završeni radovi na rekonstrukciji saobraćajnice.

Radovi su se izvodili na potezu od ulice Smaje Šikala do ulaza u deponiju Smiljevići.

"Dužina rekonstruisane saobraćajnice je 950 metara. Cesta je proširena, pa je sada širina saobraćajnih traka tri metra", kazao je direktor Kovač koji je istakao zadovoljstvo urađenim.

Britanski političari: "Rusija sije haos u regiji Balkana, trebali bismo poslati vojsku u BiH"

Foto: Vlada KS: Radovi u ulici Adema Buće

Ministar Šteta naveo je da je ova saobraćajnica od interesa za Kanton i posebno zadovoljstvo mu predstavlja sigurnost koju će pješaci i vozači imati na ovoj lokaciji.

"Obnovljen je trotoar širine 1,6 metara, postavljene su zaštitne ograde što je na ovakvim lokacijama od izuzetne važnosti za sigurnost svih učesnika u saobraćaju.

Mještani naselja su konačno dobili i autobusko stajalište, koje do sada nisu imali, a koje će im, kako kažu, uveliko olakšati svakodnevnicu", kazao je Šteta.

Foto: Vlada KS: Radovi u ulici Adema Buće

Vrijednost ovog projekta iznosi 1.272.878 KM. Rekonstrukcijom je također urađena i kompletna oborinska kanalizacija sa priključcima, te su izrađeni potporni zidovi sa potrebnim drenažama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak