Promovirana XVII generacija maturanata Druge gimnazije IB programa

Radiosarajevo.ba
Druga gimnazija Sarajevo sinoć je promovirala XVII generaciju maturanata IB Diploma programa.

Na ceremoniji koja je održana u Domu mladih Skenderija, uručeni su certifikati o završenom školovanju za 44 učenice i učenika ovog programa.

O IBO programima u ovoj sarajevskoj gimnaziji govorio je njen direktor, profesor Seid Alibegović. Istakao je važnost postojanja IBO  međunarodnog programa u Drugoj gimnaziji Sarajevo i činjenicu da učenici sa obrazovanjem i diplomom IBO programa dobivaju stipendije i studiraju na prestižnim svjetskim univerzitetima.

O iskustvu školovanja u IB programima u Drugoj gimnaziji Sarajevo, u ime učenika, govorila je Hena Hadžimujagić. Ona je istakla da je znala da će IBO program zahtijevati mnogo rada i truda , ali da je period u Drugoj donio mnogo lijepih iskustava. Hena je naglasila:

"IB nas je oblikovao, izgradio, učinio boljim verzijama nas samih".

Nagrade za CAS (kreativnost , sport i društveno korisni rad) dobile su učenice Lejla Dautbašić i Hena Hadžimujagić, dok su zahvalnice za dugogodišnji rad i važnu ulogu u uvođenju i provođenju IBO programa u Drugoj gimnaziji Sarajevo dobile profesorice Samka Hadžihasanović- Midhat i Jasminka Kaljanac- Demir.

Druga gimnazija Sarajevo je prva škola u Bosni i Hercegovini koja je uvela školovanje po IBO diploma programu i jedina škola koja nudi učenicima prvih i drugih razreda IBO Middle Years program.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak