Popravljena bista Skendera Kulenovića

N. Ka.
Tri dana nakon vandalskog čina bista bh. književnika Skendra Kulnovića je popravljena.

Asocijacija nezavisnih intlektualaca Krug 99 jučer je osudila rušenje biste Skendera Kulenovića na Trgu oslobođenja- Alije Izetbegovića u Sarajevu, te je okarakterisala kao vandalski čin. Tri dana nakon ovog vandalskog čina, bista uvaženog književnika je popravljena, što možete vidjeti i na fotografijama koje je napravio naš fotoreporter.

Krug 99 u saopćenju koje su poslali jučer navodi da je bh. književnik Skender Kulenović bio i treba da bude jedna od niti koje su gradile autentičnu, narodno i nacionalnu samosvijest i kulturu Bosne i Hercegovine, bez koje ni ova aktuelna, državotvorna, ne bi bila moguća.

Mnogima je zasmetalo rušenje biste ovog velikog književnika, pa je tako Tomislav Đurić bh. voditelj i novinar, na svom twitter profilu postavio sliku srušene biste i citirao Kulnovićev stihove: „Dolazi mi opet da odmah odem i da se više nikad ne vratim“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak