Pogledajte gradilište u centru grada: Počela obnova glavne sarajevske saobraćajnice

1
Radiosarajevo.ba

U Sarajevu su u ponedjeljak, 15. jula, počeli radovi na glavnoj gradskoj saobraćajnici od Skenderije do Vječne vatre.

Na ovoj dionici danas se stvaraju gužve, što pokazuju fotografije reportera portala Radiosarajevo.ba.

Ukupna dužina saobraćajnice koja će biti obnovljena je oko 2,8 kilometara, a u ponedjeljak su počeli radovi na prvoj fazi, od Skenderije do mosta Ćumurija u dužini od 1.080 metara.

Najbolji strijelac Europskog prvenstva nakon transfer sage potpisuje za francuskog velikana

Radovi će se na samom početku projekta izvoditi na lijevoj strani saobraćajnice, a saobraćaj će se odvijati u dvije trake, srednjoj i desnoj.

Očekuje se da se radovi na prvoj fazi od Skenderije do Ćumurije završe do kraja ove godine, ukoliko sve bude prema planovima.

Obnova glavne sarajevske saobraćajnice: Radovi nisu ni počeli, a već se stvaraju gužve

Bit će obnovljeni trotoari s obje strane i prilagođeni tramvajskim stajalištima, kako bi sve bilo prilagođeno osobama sa invaliditetom. Radit će se i po noći i po danu, ovisno o vremenskim uvjetima, a radovi se neće izvoditi tokom SFF-a i važnih događaja za Sarajevo, kako bi se smanjile potencijalne gužve.

Projektom je predviđena potpuna obnova saobraćajnice i trotoara sa obje strane.

Pored obnove saobraćajnice i trotoara, bit će izvršena ugradnja novih ivičnjaka na kompletnoj dužini, poboljšanje sistema odvodnje, ugradnja nove vertikalne saobraćajne signalizacije, te iscrtavanje nove horizontalne saobraćajne signalizacije od plastične materije. Bit će postavljena i nova gumena izolacija tramvajskih šina, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Radovi na glavnoj saobraćajnici na Skenderiji

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak