Obnova glavne sarajevske saobraćajnice: Radovi nisu ni počeli, a već se stvaraju gužve

4
Radiosarajevo.ba
Obnova glavne sarajevske saobraćajnice: Radovi nisu ni počeli, a već se stvaraju gužve
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Gužve na glavnoj saobraćajnici

U Sarajevu su u ponedjeljak, 15. jula, počeli radovi na glavnoj gradskoj saobraćajnici od Skenderije do Vječne vatre.

Iako je sve u početnoj fazi, na ovoj dionici već se stvaraju gužve, što pokazuju fotografije i snimci reportera Radiosarajevo.ba.

Ukupna dužina saobraćajnice koja će biti obnovljena je oko 2,8 kilometara, a u ponedjeljak su počeli radovi na prvoj fazi, od Skenderije do mosta Ćumurija u dužini od 1.080 metara.

Muslimani danas obilježavaju Dan ašure: Znate li kako napraviti 'najstariji desert na svijetu'?

Muslimani danas obilježavaju Dan ašure: Znate li kako napraviti 'najstariji desert na svijetu'?

Radovi će se na samom početku projekta izvoditi na lijevoj strani saobraćajnice, a saobraćaj će se odvijati u dvije trake, srednjoj i desnoj.

Očekuje se da se radovi na prvoj fazi od Skenderije do Ćumurije završe do kraja ove godine, ukoliko sve bude prema planovima.

Gužve na glavnoj saobraćajnici

Bit će obnovljeni trotoari s obje strane i prilagođeni tramvajskim stajalištima, kako bi sve bilo prilagođeno osobama sa invaliditetom. Radit će se i po noći i po danu, ovisno o vremenskim uvjetima, a radovi se neće izvoditi tokom SFF-a i važnih događaja za Sarajevo, kako bi se smanjile potencijalne gužve.

Projektom je predviđena potpuna obnova saobraćajnice i trotoara sa obje strane.

Pored obnove saobraćajnice i trotoara, bit će izvršena ugradnja novih ivičnjaka na kompletnoj dužini, poboljšanje sistema odvodnje, ugradnja nove vertikalne saobraćajne signalizacije, te iscrtavanje nove horizontalne saobraćajne signalizacije od plastične materije. Bit će postavljena i nova gumena izolacija tramvajskih šina, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije