Planirate za vikend na Bjelašnicu i Igman? Vodite računa, bit će obustava saobraćaja u ovom periodu

2
Radiosarajevo.ba
Planirate za vikend na Bjelašnicu i Igman? Vodite računa, bit će obustava saobraćaja u ovom periodu

Još jedan istinski sportski događaj u Bosni i Hercegovini čeka nas za predstojeći vikend. Auto 4x4 Club organizira promotivnu auto utrku "Formula Driver DRIVER Sarajevo 2024", koja će biti održana na dionici puta Igman - Bjelašnica.

Formula Driver auto trka „Sarajevo 2024“ bit će, nakon pauze od 15 godina, održana u Sarajevu 26. i 27. oktobra na dionici puta od kružnog toka na Igmanu (Objekat  „Grkarica“ MUP-a KS) do Bjelašnice (Babin Do).

Staza je duga 2.000 metara, a učešće mogu uzeti svi vozači koji posjeduju vozačku dozvolu B kategorije, a koji će biti podijeljeni u devet klasa u zavisnosti od zapremine motora automobila sa kojim se takmiče.

Provjerite spisak i pripremite zalihe: Ovo su sarajevske ulice koje bi danas mogle ostati bez vode

Formula Driver biti će organizirana u cilju vraćanja ovog sporta u Sarajevo, koje je nekad bilo naveći  auto-moto centar u bivšoj Jugoslaviji i omasovljavanja istog u Bosni i Hercegovini, a ova kategorija autosporta je sve popularnija u Evropi te omogućava učešće i onih vozača koji nemaju vrhunski sportski automobil.

Saobraćaj na putu R960 od kružnog toka na Igmanu do ulaza u Babin Do na Bjelašnici bit će obustavljen u subotu, 26. oktobra i nedjelju 27. oktobra od 10 do 18 sati.

Kakva je vremenska prognoza za vikend - pročitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak