Pred nama za vikend pravo Miholjsko ljeto? Evo šta kažu meteorolozi gdje će biti najtoplije u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Pred nama za vikend pravo Miholjsko ljeto? Evo šta kažu meteorolozi gdje će biti najtoplije u BiH
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Miholjsko ljeto u Sarajevu

U Bosni i Hercegovini u četvrtak, 23. oktobra, bilo umjereno do peretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom u Krajini.

Temperature zraka u 8 sati: Sokolac 3 stepena, Srebrenica 7, Bijeljina 8, Bjelašnica, Gradačac, Sarajevo, Tuzla i Zvornik 9, Doboj i Zenica 10, Livno i Široki Brijeg 11, Banja Luka, Drvar, Jajce i Sanski Most 12, Bihać i Trebinje 13, Mostar 16, Neum 18 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 956 milibara, za 13 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa slabom kišom uglavnom u Krajini. U većem dijelu zemlje umjereno do pretežno oblačno. Rijetko može pasti malo kiše u centralnim, sjevernim i jugozapadnim dijelovima Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje do 24 stepeni.

Provjerite spisak i pripremite zalihe: Ovo su sarajevske ulice koje bi danas mogle ostati bez vode

Provjerite spisak i pripremite zalihe: Ovo su sarajevske ulice koje bi danas mogle ostati bez vode

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Opšta slika djelimično će se pogoršati, pretežno zbog nešto izraženije naoblake tokom dana. Pri tome će temperature zraka i dalje biti umjerene, bez većih oscilacija. Kod osjetljivijih osoba moguće su slabije reakcije u vidu glavobolje, dekoncentracije i promjene raspoloženja. U poslijepodnevnim i noćnim satima biće ugodnije širom zemlje.

Objavljena je prognoza do nedjelje:

Za 25. 10. 2024 (petak), u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove prijepodne će biti magle ili niske oblačnosti. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stepena.

Meteorolozi objavili prognozu za BiH do kraja oktobra: Evo kada nas očekuje promjena vremena

Meteorolozi objavili prognozu za BiH do kraja oktobra: Evo kada nas očekuje promjena vremena

Za 26. 10. 2024 (subota), u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove prijepodne će biti magle. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena.

Za 27. 10. 2024 (nedjelja), u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove prijepodne će biti magle. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije