Anketa | Počele su pripreme za zimsku sezonu: Šta mogu ponuditi Bjelašnica, Vlašić i Jahorina

0
A. S.
Anketa | Počele su pripreme za zimsku sezonu: Šta mogu ponuditi Bjelašnica, Vlašić i Jahorina
Foto: Instagram / Gdje na skijanje ove sezone

Ljubitelji zimskih sportova, prvenstveno skijanja, počeli su polako pripreme za zimsku sezonu. Ponuda je za razliku od nekih ranijih sezona za skijaše dosta bolja.

Osim skijališta u Bosni i Hercegovini, gdje su najbolja na Bjelašnici, Jahorini, Vlašiću i Kupresu, atraktivna skijališta su u regionu, posebno Srbiji, ali mnogi Bosanci i Hercegovci posljednih godina, osim Italije, Austrije i Švicarske putuju u Tursku - ski centar Erciyes pored Kayserija.

Na Bjelašnici moći će skijati od početka decembra kada se očekuje zvanično otvorenje zimske sezone na ovoj olimpijskoj planini.
 
Ski centar Igman – Bjelašnica obuhvata tri skijališta: Babin Do, Veliko Polje i Malo Polje. Babin Do se nalazi na planini Bjelašnica, dok se Malo Polje i Veliko Polje nalaze na planini Igman. Babin do je najveće od ova tri skijališta, te jedino koje je opremljeno infrastrukturom za vještačko osnježavanje i noćno skijanje.

Premijer liga BiH | Borac u derbiju nadigrao Željezničar, gol Kvržića za tri boda

Premijer liga BiH | Borac u derbiju nadigrao Željezničar, gol Kvržića za tri boda

Zimska skijaška sezona na Jahorini obično počinje 15. decembra i traje do 15. aprila. Direktor Olimpijskog centra (OC) “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je da će pred novu zimsku sezonu ispraviti grešku koju su im skijaši najviše zamjerali, tako da će cijena ski-karata biti u potpunosti prilagođena dostupnosti ski-staza.

"Ove godine smo uveli fleksibilniji model cijena karata, gdje će cijena zavisiti od stanja staza i njihovog kvaliteta. Ova odluka je donesena s ciljem da skijašima pružimo najbolju moguću vrijednost za njihov novac, kao i da istaknemo našu posvećenost odgovornom i transparentnom poslovanju”, naglasio je Ljevnaić.

/ Anketa

Gdje ćete provesti zimsku sezonu ove godine?
Rezultati

Pored Bjelašnice, Igmana i Jahorine, i na Vlašiću se očekuje dobra sezona. Brojni turistički radnici očekuju dobru sezonu i veliki broj gostiju, za koje su pripremili raznolike sadržaje.

Već sada iz Turističke zajednice poručuju da su zadovoljni brojem gostiju iz naše zemlje, ali i iz regije.

Kada smo kod regije - atraktivno je Skijalište Tornik na Zlatiboru. Na dan otvaranja, skijanje i zabavni sadržaji bit će besplatni za sve posjetitelje, saopšteno je iz Skijališta Srbije.

Svi posjetitelji će imati priliku da iskoriste popust na cijene ski karata. Još nije poznat iznos ni koliki će popust biti.

Turističke agencije u Bosni i Hercegovini počeli su prodavati aranžmane za skijališta za Francusku i Italiju. Cijene su od 700 do 2.000 eura po osobi za 10-dnevne aranžmane.

Posljednjih godina Turska je atraktivna kod Bosanaca i Hercegovaca. Ako opet ne volite let balonom, bojite se visine, i niste za avanturu zvanu Kapadokija, naša topla preporuka je - svjetski skijaški centar Erciyes.

Posjetili smo Erciyes, turski ski centar: Ovo su cijene smještaja, žičare, ski passa

Posjetili smo Erciyes, turski ski centar: Ovo su cijene smještaja, žičare, ski passa

Ski Resort koji je svega 25 kilometara odaljen od jednog od najljepših turskih gradova Kayserija, nova je atrakcija među skijašima iz cijelog svijeta, pa i Bosne i Hercegovine i regiona.

Na hiljade skijaša u Erciyesu uživa u skijanju na 3.917 metara nadmorske visine, gdje se nalazi i najveća tačka na ovom omiljenom skijaškom resortu za turske državljane.

Žičara vozi ravno do vrha jedne od staza, gdje možete izabrati teške, srednje teške i one za početnike. Dakle – potpuni ugođaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije