Osnovne škole u KS će dobiti nove kabinete za fiziku, hemiju i biologiju: Uloženo 3.900.000 KM

3
Radiosarajevo.ba

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS za rekonstrukciju i opremu kabineta biologije, hemije i fizike u osnovnim školama uložilo još 3,9 miliona KM.

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović prisustvovala je danas sastanku direktora osnovnih škola povodom rekonstrukcije i opremanja kabineta za biologiju, hemiju i fiziku, a u cilju unapređenja infrastrukture u školama i stvaranja boljih uslova za učenike i uposlenike.

"U narednom periodu, kao i u protekle tri godine, nastavit ćemo neumorno ulagati u naše škole. Tako ulažemo u našu djecu. U opremljenim i rekonstruisanim kabinetima za prirodne nauke - za biologiju, hemiju i fiziku, nastavnici će odgojiti i edukovati naše buduće naučnike. Od izuzetnog značaja je da se djeci i njihovim nastavnicima pruže najbolji uslovi za učenje, prenošenje znanja i uzajamni rast", izjavila je resorna ministrica.

Kada se Kate Middleton vraća kraljevskim dužnostima? Oglasila se Kensingtonska palača

Sastanku su prisustvovali direktori 37 osnovnih škola, koje broje više od 20.000 učenika. Ministarstvo za odgoj i obrazovanje ukupno je za rekonstrukciju i opremu kabineta biologije, hemije i fizike, na području Kantona Sarajevo, u drugoj fazi uložilo 3.911.000 KM.

Radi podsjećanja, u prvoj fazi navedenog projekta, u 2022. i 2023. godini, iz budžeta Kantona Sarajevo izdvojeno je oko pet miliona KM, od toga četiri miliona KM na opremu kabineta za 25 škola i milion KM na investiciono održavanje kabineta biologije, hemije i fizike u 18 škola.

Implementator projekta u prvoj fazi bio je UNDP. Ovo je druga, završna faza projekta nakon koje će 66 osnovnih škola s područja Kantona Sarajevo dobiti opremljene kabinete za biologiju, hemiju i fiziku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak