! / Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS doniralo 250 laptopa za srednje škole

23. 04. 2021. u 14:50:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 2

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo nabavilo je dodatnih 250 laptopa za srednje škole.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS nabavilo je dodatnih 250 laptopa visokih performansi u svrhu uspostave elektronskog dnevnika (eDnevnika) u srednjim školama Kantona Sarajevo.

Prošle godine je s tim ciljem nabavljeno 900 računara.

Vođenje školske evidencije i dokumentacije isključivo putem eDnevnika u osnovnim školama je zaživjelo školske 2019/2020. godine, dok je uvođenje eDnevnika u srednjim školama bilo planirano od školske 2020/2021. godine, ali je zbog pandemije koronovirusa prolongirano za narednu školsku godinu.

Ministarstvo će i dalje intenzivno provoditi aktivnosti digitalizacije obrazovnog sistema u Kantonu Sarajevo, kao bitnog segmenta za efikasniju administraciju i podršku organizaciji nastavnog procesa, posebno u uvjetima pandemije COVID-19.

Digitalno vođenje pedagoške dokumentacije i evidencije u školama omogućava nastavnicima, razrednicima i direktorima škola brzu i jednostavnu izradu statističkih izvještaja o održanim časovima, te informacije o uspjehu učenika i radu škole koje se analiziraju na sjednicama nastavničkih vijeća.

Pored navedenog, jedan od ključnih ciljeva je i unapređenje saradnje sa roditeljima tj. njihova stalna informisanost o uspjehu učenika", navodi se u saopćenju Ministarstva.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)