Općina Stari Grad osigurala 700.000 KM za nabavku minibusa

Fena
Općina Stari Grad osigurala 700.000 KM za nabavku minibusa
Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo odobrilo je dodjelu 700.000 KM za nabavku minibusa za ponovno uspostavljanje minibuskog saobraćaja u toj općini.

Na vanrednoj sjednici Klub SDP-a BiH danas je podržao tu odluku, ali su iz Kluba istakli da ona nije u nadležnosti Općine, već da je to u nadležnosti Kantona Sarajevo.

Dopredsjedavajući OV Stari Grad Sarajevo Irfan Čengić je kazao da je „komunalna privreda u KS-u kolapsu, a Vlada KS-a, iako je najavljivala, nema strategiju za uspostavljanje sarajevskog Holdinga, po uzoru na evropske gradove“.

On je od GRAS-a zahtijevao da izmjeni i uskladi rasporede vožnje u općini Stari Grad, te podsjetio da je privremeni upravitelj KJKP GRAS-a Haris Gušić dao obećanje da će ponovo uspostaviti minibuske linije u toj općini.

Čengić je ukazao i na to da je posljednja kupovina minibusa za Stari Grad bila 2012. godine kada je resorni ministar Haris Lulić (SDP) osigurao sredstva za kupovinu vozila, posjećaju iz SDP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak