Nihad Uk u posjeti Aerodromu: Najavio veliku pomoć aviokompanijama koje dolaze u Sarajevo

4
Fena

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i ministar privrede KS Zlatko Mijatović posjetili su danas Međunarodni aerodrom Sarajevo, gdje su se sastali s direktorom Alanom Bajićem i izvršnim direktorom za saobraćaj i usluge u zračnom saobraćaju Elvedinom Begićem.

Jedna od tema sastanka bila je i intencija Vlade Kantona Sarajevo da subvencionira aviokompanije koje bi otvorile nove aviolinije povezujući Sarajevo s drugim brojnim gradovima.

Ciljano bi se subvencionirale kompanije koje uspostave bazu u Sarajevu ili uvedu nove linije prema gradovima koji su ocijenjeni od strateškog interesa za povezivanje sa Sarajevom, ili pak kompanije koje bi uspostavile dugolinijske letove.

Baby Lasagna: Glavni favorit za pobjedu na Eurosongu - pogledajte ludnicu tokom njegovog nastupa

Premijer Nihad Uk je kazao da će Vlada Kantona Sarajevo direktno pomoći otvaranje novih avio-linija koje će Sarajevo direktno povezati s evropskim gradovima.

"Ovo je višestruka korist Kantona. Pored činjenice da osigurava bolju povezanost s drugim evropskim gradovima i pruža našim građanima efikasnije mogućnosti putovanja, dodatno predstavlja višestruki privredni potencijal, prvenstveno za turizam.

Foto: Press služba KS: Nihad Uk i Zlatko Mijatović u posjeti Aerodromu Sarajevo

Ovaj model subvencioniranja je već odavno zastupljen u gradovima EU, ali i našeg regiona i pravi nevjerovatne efekte", istaknuo je premijer Uk. 

Također, premijer Uk i ministar Zlatko Mijatović su s domaćinima obišli radove koji se trenutno izvode na sarajevskom aerodromu.

Dogradnjom i modernizacijom Terminala B znatno su povećani prostorni i tehnološki kapaciteti aerodroma.

Foto: Press služba KS: Nihad Uk i Zlatko Mijatović u posjeti Aerodromu Sarajevo

Osim toga, u toku su radovi u okviru druge faze projekta koji podrazumijevaju modernizaciju starog dijela Terminala, enterijerske radove, proširenje Duty Free Shopa i novih prostora za prateće službe, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak