Nastavlja pozitivan trend: Aerodrom Sarajevo ima više putnika nego dok je WizzAir imao bazu

0
Radiosarajevo.ba
Nastavlja pozitivan trend: Aerodrom Sarajevo ima više putnika nego dok je WizzAir imao bazu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Magla / Ilustracija

Aerodrom u Sarajevu zabilježio je 76.193 putnika u martu 2023. godine, što je više nego u mjesecu dok je kompanija WizzAir imala svoju bazu u Sarajevu.

Kako izvještava analitičar Alen Šćuric za avio portal Zama aero, aerodrom u Sarajevu imao je više putnika ove godine nego u istom mjesecu 2022. godine, kada je Sarajevo ispratilo 70.292 putnika.

"Vrlo respektabilno. Ovo je 112,2 posto putnika iz istog mjeseca 2019. godine (67.893)", dodao je u izvještaju analitičar Šćuric.

Cvjetna čarolija u Turskoj: Pogledajte bajkovite prizore

Cvjetna čarolija u Turskoj: Pogledajte bajkovite prizore

Pored toga, naglašeno je i da je aerodrom u Sarajevu ostvario 941 operaciju, te da je cargo u martu 2023. godine bio 260,4 tona, što je daleko veće od 197,7 tona u martu 2022. godine.

Pozitivan trend na sarajevskom aerodromu se nastavlja, pa je tako u prva tri mjeseca godine zabilježeno ukupno 194.240 putnika, te 591,1 tonu carga.

Ovo je i više nego dobar rezultat ako uzmemo u obzir da je Sarajevo izgubilo letove aviokompanije WizzAir, koji je letio sa velikim i vrlo punim avionima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije