Naredni mjesec počinje sanacija krova Sportske dvorane "Goran Čengić"

2
Promotivni tekst

Sportska dvorana "Goran Čengić" dobit će novi krov. Problemi prokišnjavanja krova koji su uticali na funkcionalnost same dvorane biće riješeni.

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović potpisao je Ugovor "Sanacije krovnog pokrivača Sportske dvorane Goran Čengić" sa izvođačem radova i direktorom firme "Kristal" iz Živinica, Harizom Redžićem.

Ukupna cijena radova na sanaciji krova iznosit će blizu 540.000 konvertibilnih maraka i s radovima bi se trebalo krenuti već u mjesecu septembru.

U okviru realizacije projekta sanacije krova, planirana je demontaža određenih dijelova postojećeg krovnog pokrivača, gromobrana, slivnika i snjegobrana s krovne površine.

Nakon radova na demontaži slijede radovi na postavljanju novih slivnika i podkonstrukcije za novu krovnu oblogu kojom će se zaštititi krov od daljnjeg prokišnjavanja i propadanja. Također, u okviru radova na krovu dvorane biće postavljene svjetlosne kupole zbog boljeg osvjetljenja unutrašnjeg prostora, što će uveliko doprinijeti poboljšanju ambijentalnih uslova u samoj dvorani.

Foto: Općina Novo Sarajevo: dr. Hasan Tanović potpisao je Ugovor „Sanacije krovnog pokrivača Sportske dvorane Goran Čengić“ sa izvođačem radova i direktorom firme „Kristal“ iz Živinica

Sportska dvorana "Goran Čengić" je prva multifunkcionalna dvorana u Općini Novo Sarajevo. Treća je po veličini u Kantonu Sarajevo i ispunjava sve evropske standarde za dvoranske sportove, a osposobljena je i za organizovanje kulturnih, sajamskih i ostalih sadržaja, te može primiti veliki broj posjetilaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak