Općina Novo Sarajevo: Više od 1.000 mladih stipendista nagrađeno za školsku izvrsnost

0
Radiosarajevo.ba
Općina Novo Sarajevo: Više od 1.000 mladih stipendista nagrađeno za školsku izvrsnost
Foto: Općina Novo Sarajevo / Stipendiranje učenika i studenata

U Sportskoj dvorani "Goran Čengić" na Grbavici u ponedjeljak, 8. aprila, upriličeno je svečano potpisivanje ugovora sa prvom grupom stipendista Općine Novo Sarajevo.

Ove godine, Komisija za provođenje Konkursa za dodjelu stipendija utvrdila je da 1.012 kandidata ostvaruje pravo na stipendiju u školskoj/akademskoj 2023/2024. godini.

Ove godine 608 učenika srednjih škola i 404 studenata potpisat će ugovore o stipendiranju. U ponedjeljak su to bili učenici srednjih škola I,II,III i IV razreda i I godine studija, dok će u utorak, 9. aprila, ugovore o stipendiranju potpisati studenti II,III,IV,V i VI godine studija, te I i II godine II ciklusa studija.

Protestna šetnja u Sarajevu: Nezadovoljni radnici traže svoja prava

Protestna šetnja u Sarajevu: Nezadovoljni radnici traže svoja prava

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović u svom obraćanju stipendistima kazao je
kako je broj stipendista porastao, a samim tim uvećan je i iznos za stipendije koji se iz Budžeta izdvaja.

"Više od 1.000 stipendista je u Općini Novo Sarajevo što govori u prilog tome da veliki broj
mladih ljudi živi na području općine Novo Sarajevo. Povećali smo i izdvajanja za stipendiranje. Mi ćemo uvijek podržavati izvrsnost i svakako da ćemo na tome raditi i dalje“ rekao je općinski načelnik dr. Tanović.

Prethodne godine stipendirano je 985 učenika srednjih škola i studenata, a za stipendiranje je iz Budžeta izdvojeno 837.200 konvertibilnih maraka. Ove godine, osim broja stipendista koji je porastao, uvećan je i iznos za stipendiranje i iznosi ukupno 845.250 KM. Ovakvi pozitivni pokazatelji govore o našoj namjeri ulaganja u obrazovanje i mlade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije