Nakon jučerašnjeg vandalskog čina: Očišćeno Turbe sedam braće u Sarajevu

9
Radiosarajevo.ba

Nakon jučerašnjeg vandalskog čina u kojem je išarano Turbe sedam braće, u četvrtak, 30. maja, šteta je sanirana te je objekat uspješno očišćen.

Gradonačelnica Benjamina Karić odmah je reagovala, najavivši da će Gradska uprava Grada Sarajevo preuzeti odgovornost za sanaciju štete na turbetu, ali je Islamska zajednica Bosne i Hercegovine bila brža i uklonila grafit.

"Iako sam javno obećala da će Grad Sarajevo narednog dana sanirati štetu nastalu na Turbetu sedam braće, istinski me obradovala vijest da je Islamska zajednica Bosne i Hercegovine bila brža i uklonila grafit.

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

Neka naša misija uvijek bude „takmičiti se“ u činjenju dobra! Ovo je naše Sarajevo", napisala je Benjamina Karić na svom Facebook profilu.

Fotograf portala Radiosarajevo.ba je posjetio ovu lokaciju, a fotografije koje je napravio možete pogledati u našoj galeriji.

Podsjetimo, u sarajevskom naselju Bistrik, u srijedu, 29. maja, nepoznati vandali išarali su crvenim sprejom Turbe sedam braće te ispisali riječ "širk".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak