Informacija za građane Sarajeva: Sutra najavljena blokada raskrsnice na Skenderiji

1
Radiosarajevo.ba
Informacija za građane Sarajeva: Sutra najavljena blokada raskrsnice na Skenderiji

U petak, 13. septembra, raskrsnica na Skenderiji u oba pravca bit će blokirana.

Sindikat zdravstvenih radnika Kantona Sarajevo najavio je blokade saobraćajnica od strane zdravstvenih radnika na Skenderiji u svim pravcima, od petka.

Raskrsnica će biti blokirana od 12 do 13 sati, te da će šatori demonstranata tu ostati do ispunjenja zahtjeva. Spremni su platiti sve kazne ako ih bude, a danas su predali zahtjev za blokadu raskrsnice.

Turski stručnjak predstavljen u Mostaru: 'Za Velež znam od malih nogu. Igrat ćemo ofanzivno'

"Mi nismo tražili 66 miliona KM, to nije tačno. Imamo oko 190 miliona akumuliranih sredstava, mi tražimo dio kolača za povećanje plata radnicima u Kantonu Sarajevo, te od toga nećemo odustati".

"Minimalno povećanje plate koje tražimo po satnici je podložno sljedećoj ponudi, te čekamo da nam je dostave. Ali satnica od 3,20 KM je mizerna", dodali su, te izjavili da "su završili pregovore, mi idemo u korak mirenja od 30 dana, a nakon toga je moguć i generalni štrajk. Prije toga ćemo osigurati sve u zdravstvenim ustanovama da građani i građanke Kantona Sarajevo ne bi ispaštali"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak