Zdravstveni radnici u KS nastavljaju štrajk: Premijer će danas iznijeti stav Vlade

3
Radiosarajevo.ba
Zdravstveni radnici u KS nastavljaju štrajk: Premijer će danas iznijeti stav Vlade
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Protesti zdravstvenih radnika ispred Vlade KS

Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo (KS) nastavljaju štrajk i drugi dan zaredom ispred zgrade Vlade KS. Šatori su postavljeni ispred zgrade vlade kao simbol protesta zbog neusaglašenih zahtjeva za povećanje visine satnice.

Protesti su počeli 10. septembra, a organizirani su nakon što pregovori između sindikata radnika u zdravstvu KS i Vlade KS nisu urodili plodom. Sindikat zahtijeva da visina satnice bude povećana na 3.70 KM, dok je Vlada KS ponudila 3.20 KM, što je radnicima u zdravstvu neprihvatljivo.

Iako su se u proteklim sedmicama održavali sastanci pregovaračkog tima Vlade KS sa sindikatom, dogovor nije postignut. Sindikat je najavio da će nastaviti sa štrajkom sve dok njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni.

Prekidi u vodosnadbijevanju: Građani i građanke Blažuja bez vode bili 65 sati

Prekidi u vodosnadbijevanju: Građani i građanke Blažuja bez vode bili 65 sati

Danas se očekuje da će se oglasiti premijer KS, Nihad Uk, koji će predočiti stav Vlade po zahtjevima sindikata iz oblasti zdravstva. Očekuje se da će njegova izjava donijeti dodatne informacije o mogućem razvoju situacije i budućim koracima Vlade u rješavanju ovog spora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije