Hoće li prekidi u vodosnabdijevanju praviti problem građanima i turistima tokom SFF-a?

0
Radiosarajevo.ba
Hoće li prekidi u vodosnabdijevanju praviti problem građanima i turistima tokom SFF-a?

Turistička sezona je u punom jeku širom naše zemlje. Ovih dana se građani glavnog grada pitaju hoće li Sarajevo događaj godine - Sarajevo Film Festival i brojne turiste dočekati bez vode i uz redukcije.

Prekidi vodosnabdijevanja učestala su pojava - što zbog radova u predizborno vrijeme, što zbog skoro presahlih izvora. Ali i dugovanja. Donedavno su stanovnici naselja Gorica bili primorani da dijele vodu sa jedne česme, zbog duga od 270.000 maraka. Voda puštena, bar do septembra. No, nezadovoljstvo građana Sarajeva evidentno.

U ViK-u tišina, na zvaničnoj stranici tek apel građanima da racionalno troše vodu. ViK na meti i opozicije i vlasti - tačnije dijela vlasti. Jedni ih brane, drugi prozivaju i traže smjenu uprave.

Iran podigao crvenu zastavu koje se mnogi plaše: Evo šta ona simbolizira

"ViK će kao i dosad obavještavati građane i gledati da u najvećoj mogućoj mjeri izbjegne ovu špicu sezone sad u augustu kada se najavljuje dolazak velikog broja gostiju. To preduzeće je žila kucavica i od vitalnog značaja za Kanton Sarajevo i građane Kantona Sarajevo", kaže predsjedavajući Skupštine KS-a Elvedin Okerić (NiP).

"Komunikacija preduzeća Vodovod i kanalizacija sa građanima je jako loša. Ono što je slika Vodovoda i kanalizacije trenutno na neki način se zaista čini kao nesposobnost menadžmenta", kaže Belma Kapo, zastupnica SDP-a u Skupštini KS-a.

BEZ VODE NEMA SLOBODE | Više od 55 posto građana Sarajeva nezadovoljno vodosnabdijevanjem

"Bez obzira na što Kanton Sarajevo izdvaja ogromna sredstva za pokriće gubitaka javnih komunalnih preduzeća, oni očito nisu u stanju da kvalitet usluge isporuče u skladu sa potrebama društva", kaže Muamer Bandić, zastupnik SBiH u Skupštini KS-a, piše Federalna.

Žalbe građana mnogobrojne, popravak stanja ni na vidiku. S pravom pitamo - hoće li učestali prekidi u vodosnabdijevanju praviti problem građanima i turistima za vrijeme najvećeg događaja u glavnom gradu, Sarajevo Film Festivala?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak