Haris Zahiragić kritikovao vlast u KS: 'Sarajevo će se pretvoriti u divlji zapad'

13
Radiosarajevo.ba
Haris Zahiragić kritikovao vlast u KS: 'Sarajevo će se pretvoriti u divlji zapad'

Građane Sarajeva je danas, 1. aprila, potresao još jedan nemili događaj, kada je na kuću načelnika Općine Stari Grad Irfana Čengića bačena eksplozivna naprava, a sada je na ovo reagovao i zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić.

U objavi na društvenoj mreži Facebook, Zahiragić je podsjetio na pozive opozicije za održavanje posebne sjednice SKS zbog sigurnosne situacije u Sarajevu. 

"Pitanja za vlast koja sam postavio na hitnoj sjednici na temu sigurnosti, od bombi i pucnjava, preko narkokartela, pa sve do Sky aplikacije - bez imalo zadržaja!

Tuga u Njemačkoj: Preminuo heroj iz "utakmice stoljeća"

Nakon svirepog ubistva nevinog dečka Farisa Pendeka, zatražili smo hitnu sjednicu Skupštine KS na temu sigurnosti. Nismo je dobili.

Insistirali smo na njoj, a nakon skoro dva mjeseca i na desetine teških krivičnih djela, zakazana je 'hitna sjednica' u prošli petak. Nakon što smo postavili pitanja 'hitna sjednica' je prekinuta, a nastavak još nije ni nabavljen. Toliko je hitna.

Kao što možete vidjeti, među prvim pitanjima koja sam postavio Ministru MUP-a Katici jeste zašto ignorišu sve učestaliji fenomen bacanja bombi po Sarajevu. Nisu me shvatili ozbiljno...

Sinoć je i Irfanu Čengiću, načelniku Starog Grada, bačena bomba na porodičnu kuću, počinioci i nalogodavci se moraju odmah pronaći i najoštrije kazniti, jer to će biti poruka.

U suprotnom, Sarajevo će se pretvoriti u divlji zapad, a na dobrom je putu da to postane.

U međuvremenu, ministar Katica troši na desetine hiljada KM na PR koji mu baš i ne ide od ruke, ali i milione za javne nabavke koje su iz nekih razloga samo njemu toliko važne", napisao je Zahiragić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak