Evo kako se kreću cijene sezonskog voća na gradskim pijacama

2
D. Softić

Sredina je mjeseca, po komentarima koje čujemo u javnom gradskom prijevozu i na ulicama, mnogima je već  "visok" datum. Građani štede na svemu, pa tako i na hrani.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba prošetala je do jedne od gradskih pijaca, saznali smo kakve su cijene sezonskog voća i koliko je kupaca na ovom mjestu.

Cijena jagoda trenutno se kreće od pet do šest KM, dok se trešnje, ovisno o kvaliteti, na nekim štandovima plaćaju čak sedam KM. Prodavač nam je objasnio da to ovisi od kvalitete trešanja.

Drama u Novom Pazaru: Fizički napao djevojku, a onda je ubacio u vozilo - policija reagovala?

Foto: N.G / Radiosarajevo.ba: Sezonsko voće na gradskoj pijaci

"Sve zavisi od klase, druga klasa kreće se od četiri do pet KM, a prva klasa od šest do sedam KM", rekao nam je jedan od prodavača. 

Kilogram lubenice košta oko tri marke, a kilogram dinje oko 5 maraka

Bobičasto voće, maline i borovnice veoma su skupe, cijena korpice ide i do pet maraka

Foto: N.G / Radiosarajevo.ba: Sezonsko voće na gradskoj pijaci

Cijena breskve kreće se od četiri do pet maraka.

Pijacu smo posjetili u prijepodnevnim satima, a kupaca je bilo veoma malo. Prodavači nam kažu da je malo veća gužva samo početkom mjeseca kada im dođu penzioneri.

"Penzioneri u većem broju dolaze početkom mjeseca, ali i tada paze koliko količinski kupuju. Svi znamo da su penzije male, tako da ih razumijemo", zaključio je jedan od prodavača na gradskoj pijaci Markale.

Foto: N.G / Radiosarajevo.ba: Sezonsko voće na gradskoj pijaci

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak