Efendija Velić: Ovo što su uradili je vandalizam. Širk može biti i u haremu Kabe

19
Radiosarajevo.ba

Sarajevski imam Muhamed ef. Velić oglasio se na društvenim mrežama i osudio vandale koji su išarali Turbe sedam braće u Sarajevu.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

"Vandali su sprejom išarali jednu od znamenitosti Staroga Grada u Sarajevu - turbe 'Sedam braće', naravno, ostavili su pseudočistunci i poruku! Ovo što su uradili je vandalizam i nikakvo Bogu drago djelo, jer ovo mjesto koje su napali i vandalizirali je mjesto sadake (gdje se sadaka daje), a ne mjesto molitve.

Incident u Americi: U ogromnom požaru izgorjelo 1.500 automobila

Sadaka se u ime Boga može dati bilo gdje, pa i na ovome mjestu, naravno, a širk može biti i u haremu Kabe ako se neko moli i traži pomoć od nekoga drugoga mimo Allaha Jedinoga. Sramota i bezobrazluk! I pitanje je šta je sljedeće! Allah da sačuva", poručio je Velić.

Podsjetimo, u sarajevskom naselju Bistrik, u srijedu, 29. maja nepoznati vandali išarali su Turbe sedam braće.

Vandalizam u Sarajevu: Oštećeno Turbe sedam braće

Objekat je išaran crvenom bojom i na njemu je ispisana riječ "širk" (u prijevodu znači podjela na arapskom, tj. idolopoklonstvo ili politeizam u prenesenom značenju op.a.). 

Više o vandalističkom činu možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak