Bitno obavještenje iz GRAS-a: Večeras mnoge izmjene u saobraćaju

0
Radiosarajevo.ba
Bitno obavještenje iz GRAS-a: Večeras mnoge izmjene u saobraćaju

GRAS je obavijestio korisnike da će, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog održavanja međunarodne utrke "10k Night Run" i "5k Night Run" i privremene obustave saobraćaja od starta do cilja utrke (plato Vijećnice - Bembaša - Obala Kulina Bana - Hiseta - Maršala Tita - Mula Mustafe Bašeskije - Bembaša do platoa Vijećnice) u petak, 09. jula 2021. godine u vremenu od 20:00 do 23:00 sati doći do sljedeće izmjene u odvijanju javnog gradskog prevoza:

- Tramvajski saobraćaj će biti preusmjeren i odvijaće se na relaciji Ilidža - Željeznička stanica,

autobuska linija br. 31e Vijećnica - Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu, te će polaziti sa Drvenije, a na relaciji Drvenija - Vrbanja u oba pravca će saobraćati trolejbuskom trasom.

- autobuske linije koje polaze sa terminala Dom Armije za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo i Breku, umjesto sa Doma Armije polazit će sa terminala Drvenija,

- trolejbuske, autobuske i minibuske linije koje djelimično prolaze ili presjecaju trasu kretanja učesnika utrke, kraće će se zadržati ili imati manja preusmjerenja u skladu sa nalozima pripadnika MUP-a.

Regulaciju saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo etapno u zavisnosti od brzine učesnika utrke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak